Μπορώ να σκύβω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Μπορώ να σκύβω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης? Facebooktwitterpinterest

Σίγουρα κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική! Για κάποιες από εσάς το να σκύβετε μπορεί να φαίνεται δύσκολο έως ακατόρθωτο ενώ για άλλες μπορεί να είναι κάτι που γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία!

Αλλά η απάντησή μας είναι ΝΑΙ μπορείτε να σκύβετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά με κάποιες προϋποθέσεις!

Καθώς η εγκυμοσύνη σας προχωρά, μεγαλώνει και η κοιλίτσα σας και αλλάζει και το κέντρο βάρους σας, έτσι αναγκαστικά θα πρέπει ν αλλάξει και ο τρόπος που κάνετε κάποια πράγματα. Ένα από αυτά είναι και ο τρόπος που σκύβετε!

Πάμε να δούμε πως θα συνεχίσετε να σκύβετε, έχοντας τις λιγότερες πιθανότητες να επιβαρύνετε το σώμα σας!

Σίγουρα ΟΧΙ με κλειστά και τεντωμένα πόδια, κάνοντας καμπουρίτσα στην πλάτη σας και κατεβάζοντας το κεφάλι χαμηλά.  Η θέση αυτή επιβαρύνει τη μέση σας, πιέζει την κοιλιά σας [πράγμα που μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε αρκετά άβολα], μπορεί να σας προκαλέσει ζαλάδα και καούρες αλλά έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσετε την ισορροπία σας και να πέσετε!

Οπότε ελάτε μπροστά από το αντικείμενο που θέλετε να πιάσετε, φέρτε τα πόδια σας στη διάσταση [ανάλογα με το μέγεθος της κοιλίας σας], λυγίστε τα γόνατά σας, τόσο, ώστε η λεκάνη σας να παραμένει λίγο πιο ψηλά από τα γόνατά σας , στηριχθείτε στον ένα σας μηρό και με το άλλο χέρι πιάστε το αντικείμενο από το πάτωμα! Κρατήστε ευθεία την πλάτη σας!! Σηκωθείτε αργά!! Τα γόνατα τεντώνουν πάντα τελευταία και ενώ έχετε σηκώσει και τον κορμό σας!!

Δείτε το βίντεο με τον λάθος και τον σωστό τρόπο σκυψίματος!

Μην ανησυχείτε για το μωρό σας! Προστατεύεται μέσα στην μήτρα από το αμνιακό υγρό! Αλλά με τον τρόπο που σας προτείνουμε, έτσι κι αλλιώς δεν το επηρεάζετε!

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc expert maternity coach

Ιωάννα Βαπορίδη,
MSc expert maternity coach

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.