ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HELLENIC-AMERICAN MEDICAL SOCIETY

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Επείγουσα Χειρουργική», η ανάγκη για μία νέα χειρουργική ειδικότητα
Ο διεθνούς φήμης Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard George Velmahos θα είναι ο κύριος ομιλητής στο Ετήσιο Δείπνο της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας

ΑΘΗΝΑ, 18 Φεβρουαρίου 2009 – Η Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία διοργανώνει το ετήσιο δείπνο των μελών της αύριο Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton. Προσκεκλημένος ομιλητής του Προέδρου της Εταιρείας, Καθηγητή κου Δημήτρη Λινού, θα είναι ο George Velmahos, διεθνούς φήμης Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο αναγνωρισμένο Massachusetts General Hospital της Βοστώνης, ο οποίος θα μιλήσει για την «Επείγουσα Χειρουργική – μία νέα προσέγγιση για ένα παλαιό πρόβλημα».

Η Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1968 και μέλη της είναι γιατροί που έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ. Πρωταρχικός σκοπός της Εταιρείας είναι να αποτελεί ένα χώρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών προκειμένου τα μέλη της να συνεχίζουν να ασκούν την ιατρική στην Ελλάδα, κατά τον τρόπο που εκπαιδεύτηκαν και την άσκησαν στην Αμερική. «Στα πλαίσια αυτά και επιδιώκοντας τη συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις, η Εταιρεία μας φέτος έχει την τιμή να φιλοξενεί τον κορυφαίο στο χώρο της χειρουργικής Prof. Velmahos, με πολυετές κλινικό και ακαδημαϊκό έργο σε μεγάλα νοσοκομειακά και πανεπιστημιακά κέντρα των ΗΠΑ και της Αφρικής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Λινός.

O Prof. Velmahos στην ομιλία του θα παρουσιάσει την προσέγγιση της «Επείγουσας Χειρουργικής». Ασθενείς που προσέρχονται στα επείγοντα περιστατικά με τραύμα στις ΗΠΑ, χαίρουν έγκαιρης περίθαλψης σε εξειδικευμένα κέντρα. Ωστόσο, το ίδιο δεν συμβαίνει πάντα για επείγοντα μη τραυματικά περιστατικά, τα οποία επίσης απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση. Απάντηση στο πρόβλημα επιδιώκει να δώσει η Αμερικανική Εταιρεία για τη Χειρουργική Τραύματος η οποία συνεργάζεται και με άλλους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία της νέας αυτής υποειδικότητας. Το εύρος εφαρμογής της περιλαμβάνει τα περισσότερα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά με εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες να παρέχουν άμεση ιατρική φροντίδα, δημιουργώντας ένα «δίκτυ ασφαλείας» για το νοσοκομείο, αλλά και την κοινότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. «Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και εμπόδια να υπερνικηθούν μέχρι η «Επείγουσα Χειρουργική» να γίνει πραγματικότητα, αλλά πιστεύουμε ότι η υποειδικότητα αυτή θα βελτιώσει σημαντικά την περίθαλψη των ασθενών με επείγουσες χειρουργικές ανάγκες» εξηγεί ο Δρ. Velmahos.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης, 19 Φεβρουαρίου, στις 8:00 μμ, στην αίθουσα Εσπερίδες του ξενοδοχείου Hilton.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.