Παρουσίαση της πρώτης Διεθνούς Διαπίστευσης κατά το πρότυπο EN 15224 για τις Υπηρεσίες Υγείας στο Φορέα Πιστοποίησης Swiss Approval

Facebooktwitterpinterest

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της Swiss Approval για τη διαπίστευση από το Διεθνή Φορέα Διαπίστευσης UKAS σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας SN/BS/DIN EN 15224.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Τούντας Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, κος Μπαρδής Βασίλειος και ο Πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster και εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, Δρ. Κουβελάς Νικόλαος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών στις δύο πρώτες πιστοποιημένες υγειονομικές μονάδες κατά SN/BS/DIN EN 15224, Mediterraneo Hospital και Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ‘Ευγονία’.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Swiss Approval Technische Bewertung, μέλος του Διεθνούς Δικτύου του Οργανισμού Swiss Approval International, κα Κατσάπη Αγγελική, κατέδειξε τον ρόλο της Πιστοποίησης Ποιότητας και Ασφάλειας των Υπηρεσιών Υγείας που οφείλει να αποτελεί όχι μόνο αδιαμφισβήτητο προσόν καλής λειτουργίας των δομών αλλά, κυρίως, βασικό εργαλείο εγκαθίδρυσης καλών πρακτικών και διαρκή εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου και ελέγχου ασφάλειας στις θεραπευτικές και διαγνωστικές υγειονομικές υπηρεσίες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από δημόσιους και ακαδημαϊκούς οργανισμούς, από θεσμικούς φορείς καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.
Η Swiss Approval εγκαινιάζει μια Νέα Εποχή στην Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στην Υγεία, εστιάζοντας στη διασφάλιση των κλινικών διεργασιών, τη μείωση των ιατρονοσηλευτικών σφαλμάτων και τη μεγιστοποίησης της κλινικής αποτελεσματικότητας μέσα από μια εξειδικευμένη διεργασία επιθεώρησης.
Η Swiss Approval International αποτελεί τον Πρώτο Οργανισμό Πανευρωπαϊκά ο οποίος αξιολογήθηκε και διαπιστεύθηκε από το Διεθνή Φορέα Διαπίστευσης UKAS (και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός διαπιστευμένος στην Ελλάδα) για το Ευρωπαϊκό Πρότυπο SN/ BS/DIN EN 15224 επικυρώνοντας την ουσιαστική συνεισφορά του στην προαγωγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο χώρο της Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης στις Υπηρεσίες Υγείας.

H SWISS APPROVAL TECHNISCHE BEWERTUNG ΑΕ (τέως TUV RHEINLAND HELLAS) είναι Φορέας Πιστοποιήσεων και Τεχνικών Επιθεωρήσεων, μέλος του Διεθνούς Δικτύου SWISS APPROVAL GROUP, εξακολουθεί να εκπροσωπεί αποκλειστικά και τον Γερμανικό Οργανισμό Πιστοποίησης TUV RHEINLAND, λειτουργεί στην
Ελλάδα, στη Βιομηχανική Ζώνη της Ελευσίνας σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις από τον Αύγουστο του
1999, ενώ από το 2005 έχει αναπτύξει περιφερειακά γραφεία στη Θεσσαλονίκη, με σημαντική παρουσία στην
αγορά της Βορείου Ελλάδας, καθώς και στο Ηράκλειο της Κρήτης με εξειδίκευση σε ένα ευρύτατο φάσμα
υπηρεσιών Επιθεώρησης και Πιστοποίησης σε διάφορους τομείς. Ο Όμιλος Swiss Approval International Group
of Companies αναπτύχθηκε σταδιακά τα τελευταία 15 χρόνια διαμορφώνοντας συνεργασίες και ένα διαρκώς
διευρυνόμενο δίκτυο πελατών σε όλο τον κόσμο.
Η κεντρική Φιλοσοφία Διοίκησης του Δικτύου Πιστοποίησης Swiss Approval, εκκινεί από το αξίωμα ότι η
Επιθεώρηση και οι Φορείς Πιστοποίησης οφείλουν να εκπροσωπούν τις αρχές της Αξιοπιστίας και της
Αντικειμενικότητας, στις οποίες βασίζεται η λειτουργία του διεθνούς θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου
Διαπίστευσης, στοχεύοντας, ουσιαστικά, στην προστασία των καταναλωτών, την ενίσχυση της ποιότητας στις
γραμμές παραγωγής, την προστασία του περιβάλλοντος και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στους
επιχειρηματικούς και παραγωγικούς τομείς.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.