Δύσπνοια

Facebooktwitterpinterest

Η δύσπνοια (ή δυσκολία στην αναπνοή) είναι το αίσθημα της αναπνοής με δυσκολία, κόπο ή δυσφορία και συμβαίνει όταν δεν λαμβάνεται αρκετό οξυγόνο στον οργανισμό. Ο οργανισμός προσπαθήσει να λάβει περισσότερο αέρα για να αναπληρώσει την έλλειψη οξυγόνου.

Το γεγονός αυτό μπορεί να περιορίσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως το μπάνιο, το μαγείρεμα, τα ψώνια ή η μετάβαση στην εργασία σας.

Παρατεταμένες περίοδοι δύσπνοιας μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολική χρήση των μυών στους ώμους και το θώρακα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα παρατεταμένης κόπωσης. Η δύσπνοια μπορεί να σας κάνει να νιώθετε φόβο, δυσάρεστα  ή/και άγχος. Μπορεί να γίνει μια οδυνηρή ανεπιθύμητη ενέργεια.
ΣτηΧρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ), η δύσπνοια μπορεί να προκληθεί από τον πολύ χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων – κάτι που συμβαίνει ως αποτέλεσμα της νόσου. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο στα όργανα του σώματος. Όταν υπάρχουν πολύ λίγα ερυθρά αιμοσφαίρια, οι ασθενείς νιώθουν ότι δεν έχουν αρκετό αέρα στους πνεύμονές τους. Επίσης, η δύσπνοια μπορεί να οφείλεται και σε άλλες αιτίες.Εάν έχετε δύσπνοια, επικοινωνήστε με το γιατρό σας αμέσως. Υπάρχουν εξετάσεις και θεραπείες που μπορεί να σας προτείνει ο αιματολόγος σας για να αντιμετωπίσετε το σύμπτωμα αυτό.

http://www.mycmllife.eu

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.