Σκορδάτα μανιτάρια

Facebooktwitterpinterest

υλικά

600 γρ. μανιτάρια πλερώτους
4 κ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. φυστίκια ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα

εκτέλεση

  1. Με ένα μαχαιράκι καθαρίζετε τις ακρούλες από τα μανιτάρια πλερώτους.
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος, ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα σκόρδα και τα σοτάρετε ελαφρά.
  3. Ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύετε έτσι για περίπου 10 λεπτά.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε.
  5. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε όλο το κρασί να εξατμιστεί.
  6. Σερβίρετε τα μανιτάρια με τη βουτυράτη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο φυστίκι.

http://www.minervahorio.gr/

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.