Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο Facebooktwitterpinterest

Υλικά:

    • 2 φλ. ρύζι
    • 300 γρ. ψίχα μύδια
    • 4 φλ. νερό
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • 2 κ. σούπαςμαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 300 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε το ρύζι και το γυρνάτε με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Ρίχνετε το νερό και τη ντομάτα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις μισοβράσει το ρύζι ρίχνετε τα μύδια, αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό και παρακολουθείτε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό οπότε και προσθέτετε ζεστό νερό.
  3. Όσο το ρύζι “κρατάει” λίγο, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε λίγο να σταθεί.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.