Σαλάτα πεπονιού και μούρων με κρέμα πορτοκαλιού

Facebooktwitterpinterest

Ένας υπέροχος συνδυασμός: ζουμερά φρούτα μαζί με μια πλούσια σάλτσα

Για 4 άτομα
1 πεπόνι, μπαλάκια ή μικρά κομμάτια (περίπου 800 g)
3 πορτοκάλια, στυμμένα
200 g μασκαρπόνε
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
λίγο ξύσμα από βιολογικό λεμόνι
100 g μούρα (ή φράουλες, κόκκινα βατόμουρα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα)

  1. Ανακατέψτε τα μπαλάκια του πεπονιού με τον χυμό από ένα πορτοκάλι και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν.
  2. Με το μίξερ χειρός χτυπήστε το μασκαρπόνε, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και το μέλι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού. Χωρίστε τα μπαλάκια του πεπονιού σε μερίδες και συνοδέψτε με την κρέμα μασκαρπόνε. Προσέξτε ώστε να μην είναι σκεπασμένα με τη σάλτσα όλα τα μπαλάκια του πεπονιού. Γαρνίρετε το επιδόρπιο με μούρα.

Ανά μερίδα: 326 kcal, 20 g λιπαρά, 19 g υδατάνθρακες,

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά φτιάχνετε ένα λαχταριστό γλύκισμα με κρεμώδες ελαφρύ μασκαρπόνε.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.