Ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Facebooktwitterpinterest

O Laszlo Tabar, Ομότιμος Καθηγητής Ακτινολογίας στη Σουηδία & Αμερική, παρουσιάζει την, με πολλούς τρόπους, ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας

Μαστολογίας, ο καθηγητής  Laszlo Tabar  θα επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει την ελληνική ιατρική κοινότητα για τη Μαστογραφία και την νέα Παθολογοανατομική ταξινόμηση του καρκίνου του μαστού. Την συγκεκριμένη ταξινόμηση επεξεργάζεται ο ίδιος σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και από τις πρώτες εκτιμήσεις διαφαίνεται ότι η νέα ταξινόμηση θα αλλάξει τα ισχύοντα δεδομένα, καθώς θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση της πρόγνωσης σε  κάθε γυναίκα  που πάσχει από καρκίνο του μαστού, προς όφελος των ιδίων των ασθενών. Επιπλέον, θα συμβάλει στην καλύτερη  συνεννόηση μεταξύ Ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Η παρουσίαση του Laszlo Tabar  θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διήμερων Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων, (Σάββατο 22 & Κυριακή  23 Νοεμβρίου 2014) στο Ξενοδοχείο Royal Olympic τα οποία απευθύνονται σε Ακτινολόγους, Παθολογοανατόμους, Μαστολόγους, Χειρουργούς, Γυναικολόγους.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας

 Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1979 ως θυγατρική Εταιρεία της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Senologic International Society S.I.S.) και είναι μέλος της μέχρι σήμερα.

Στην 35ετή διαδρομή της, η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, ασχολείται με τη συνεχή μετεκπαίδευση των ειδικών ιατρών, την ενημέρωση των μη ειδικών ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα σύγχρονα επιτεύγματα της Μαστολογίας και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.