Γυμναστείτε για μια υγιή ερωτική ζωή!

Facebooktwitterpinterest

Τέρμα οι δικαιολογίες και οι αναβολές για γυμναστική από Δευτέρα. Εάν θέλετε να έχετε καλύτερη ερωτική ζωή, ο αποτελεσματικότερος και ανέξοδος τρόπος είναι να αποκτήσετε και να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση.

Επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι όσοι γυμνάζονται μπορούν να απογειώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, καθώς η άσκηση διεγείρει τη λίμπιντο, ενώ αποτελεί ασπίδα προστασίας από την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Συγκεκριμένα μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, έδειξε πως ακόμη και μια μορφή ήπιας άσκησης μπορεί να απογειώσει την ερωτική ζωή.

Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 78 υγιείς άνδρες, μέσης ηλικίας 48 ετών, οι μισοί εκ των οποίων άρχισαν να κάνουν τζόκινγκ και ποδηλασία τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, επί μία ώρα κάθε φορά.

Επειτα από εννέα μήνες, οι άνδρες αυτοί ανέφεραν σημαντική βελτίωση της ερωτικής διέγερσης και λειτουργίας, πιο συχνές ερωτικές επαφές και οργασμούς και βελτιωμένη ικανοποίηση.

Την ίδια στιγμή άλλη μελέτη, που διεξήχθη στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, απέδειξε ότι οι άνδρες που γυμνάζονται έντονα επί 20-30 λεπτά την ημέρα έχουν περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα στύσεως σε σχέση με όσους διάγουν καθιστική ζωή. Η ίδια μελέτη έδειξε πως όσο αυξάνεται το βάρος ενός άνδρα, ο οποίος δεν γυμνάζεται, τόσο πιο επιρρεπής γίνεται στη στυτική δυσλειτουργία.

http://www.enet.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.