Τα οφέλη του μασάζ

Facebooktwitterpinterest

Αν νομίζατε ότι το μόνο που μπορεί να σας προσφέρει ένα μασάζ είναι η χαλάρωση, κάνετε λάθος! Τα οφέλη του είναι πολλά και μάλιστα μερικά από αυτά είναι άγνωστα σε αρκετό κόσμο.

Μπορεί να μειώσει τη συχνότητα ημικρανιών


Αν υποφέρετε συχνά από ημικρανίες, θα μπορούσε να σας βοηθήσει ένα χαλαρωτικό  μασάζ. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ διαπίστωσαν ότι εκείνοι που υπέφεραν από εξουθενωτικές ημικρανίες, ανέφεραν ότι είχαν λιγότερες κρίσεις και πιο ξεκούραστο ύπνο μετά από μια θεραπεία μασάζ και μάλιστα για αρκετές εβδομάδες.

Θα σας κάνει να δείχνετε νεότεροι

Το μασάζ διεγείρει τη ροή του αίματος, και αυτός είναι ο λόγος που αν κάνετε τακτικά, θα μπορέσετε να διατηρήσετε το πρόσωπό σας υγιές και λαμπερό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το μασάζ αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος, προάγει την λεμφική παροχέτευση (δηλαδή απομακρύνει τις τοξίνες από τα κύτταρα, ώστε τα θρεπτικά συστατικά να μπορούν να δράσουν μέσα σε αυτά), ενώ χαρίζει ζωντάνια και λάμψη σε μια θαμπή επιδερμίδα.

Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν γίνονται τακτικές συνεδρίες μασάζ μειώνονται τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου σε γυναίκες ηλικίας 19 έως 45. Συγκεκριμένα το μασάζ θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού, όπως οι εναλλαγές της διάθεσης, το φούσκωμα, οι πονοκέφαλοι, και η αύξηση του σωματικού βάρους, σύμφωνα με μια μελέτη από το «Touch Research Institute» και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

Συμβάλλει στη μείωση του πόνου από την άσκηση

Οι έρευνες δείχνουν ότι η συστηματική θεραπεία μασάζ μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή των σκελετικών μυών που έχουν καταπονηθεί από την άσκηση. Από μια μελέτη σχετικά με τη γήρανση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Buck και το Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο του Καναδά βρέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το μασάζ μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τη φλεγμονή (που συχνά είναι ο λόγος για τους πόνους που νιώθουμε μετά την προπόνηση). Δρα με παρόμοιο τρόπο όπως τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα βοηθώντας να απομακρυνθεί το οίδημα.

Προσφέρει ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο

Οι πάσχοντες από χρόνιο πόνο που οφείλεται σε αρθρίτιδα, ινομυαλγία, δισκοπάθεια, εκφυλιστικές αρθρώσεις κ.α. μπορούν να βρουν ανακούφιση μετά από λίγες μόνο συνεδρίες μασάζ, αναφέρει στο περιοδικό Reader’s Digest, η Nancy M. Porambo, θεραπεύτρια μασάζ. « από προσωπική  εμπειρία που είχα με ασθενείς μου που πάσχουν από αυτό το είδος του πόνου υπήρξε εξαιρετική» λέει. «Οι άνθρωποι …εκπλήσσονται θετικά, όταν βρίσκουν ανακούφιση μέσω της εφαρμογής ειδικών τεχνικών μασάζ».

3 δημοφιλή είδη

Ταϋλανδέζικο μασάζ

Το Ταυλανδέζικο μασάζ στηρίζεται στη θεωρία του ΖΕΝ ότι το σώμα αποτελείται απο ενεργειακές ζώνες (μεσημβρινούς), στις οποίες εργάζεται ο θεραπευτής για να απελευθερώσει τη μπλοκαρισμένη ενέργεια του σώματος.

Κινέζικο μασάζ

Το κινέζικο μασάζ ομαλοποιεί  τη ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνει  τις αρθρώσεις και διευκολύνει την κίνησή τους. Βασίζεται στην ίδια θεωρία που στηρίζεται και ο βελονισμός.

Σιάτσου

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει κοινά στοιχεία με τη ρεφλεξολογία και το βελονισμό. Συμβάλλει στην επαναφορά της σωματικής και ψυχικής υγείας. Στο σιάτσου ο θεραπευτής χρησιμοποιεί το σώμα του και την ενέργεια του για να επιφέρει θεραπευτικές επιδράσεις  στο δικό σας σώμα.

Πηγή: PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.