Σπαγγέτι με Καρότα και μάραθος με σάλτσα αμυγδάλου

Facebooktwitterpinterest

Τρυφερά λαχανικά μέσα σε σάλτσα αμυγδάλων: Ελαφριά απόλαυση λαχανικών

Για 2 άτομα
200 ml ζωμός λαχανικών
30 g νιφάδες αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας Κρεμ Φρες
250 g καρότα, λεπτές φέτες ½ cm
1 ρίζα μάραθου, λεπτές φέτες ½ cm
Ξύσμα από ¼ βιολογικό λεμόνι
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  1. Πολτοποιήστε στο μίξερ τον ζωμό λαχανικών μαζί με τα αμύγδαλα και την Κρεμ Φρες. Περάστε τη σάλτσα από σουρωτήρι και ρίξτε την σε μια κατσαρόλα.
  2. Αφήστε την να πάρει μια βράση. Προσθέστε τα καρότα και τον μάραθο. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάστε και αφήστε περίπου 10 λεπτά τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να δαγκώνονται. Ρίξτε αλάτι και γαρνίρετε με μαϊντανό

Γαργαλιστική φρεσκάδα λεμονιού: Αν σας αρέσει το λεμόνι ρίξτε πάνω από τα λαχανικά μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Ανά μερίδα: 178 kcal, 7 g πρωτεΐνες, 12 g λιπαρά, 10 g υδατάνθρακες

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.