Φλωρεντίνες με σοκολάτα.

Facebooktwitterpinterest

 Υλικά

 Για 4-6 άτομα

 50γρ βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1/3 φλιτζάνι μέλι

400γρ γιαούρτι 2%

170γρ γιαούρτι 0%

4 φλιτζάνια τεμαχισμένα αμύγδαλα φιλέ

45γρ αλεύρι

1 δόση μονού espresso

1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

(1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα.

(2) Σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τα γιαουρτια. Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς για 1 1/2 λεπτά.

(3) Αφαιρέστε από την εστία και προσθέστε τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια, απλώστε  το μείγμα στα ταψιά. Προσοχή το στρώμα πρέπει να είναι πολύ λεπτό.

(4) Ψήστε σε 10-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, Παρακολουθήστε τον φούρνο για να μην καεί το αμύγδαλο.

(5) Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει για   5-10 λεπτά, να πεταχτεί έξω επάνω λαδόχαρτο.

(6) Λιώστε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια απλώστε ένα λεπτό στρώμα στην κορυφή της κάθε φλωρετίνιας. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει και να σκληρύνει πλήρως.

(7) Κόψτε με ένα κοφτερό, μακρύ μαχαίρι και σερβίρετε

Newsdiet.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.