Σellas: Αγοράζει από τη Fosun αντικαρκινική καινοτομία 400 εκατ. ευρώ

Facebooktwitterpinterest

Σε αγορά δύο φαρμακευτικών μορίων για τη θεραπεία του καρκίνου και του διαβήτη από την κινεζική φαρμακευτική Shanghai Fosun Pharmaceutical (μέλος του Fosun International, του μεγαλύτερου κινεζικού ομίλου εταιρειών) προχωρά η ελληνικών συμφερόντων Σellas Clinicals Holding, σε μία συμφωνία αξίας 388 εκατ. ευρώ.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters από μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, τα παγκόσμια δικαιώματα για τα δύο χημικά μόρια που εξαγοράζει η Σellas τα κατείχε η Chongqing, θυγατρική του κινεζικού ομίλου.

Το μόριο καρκίνου αφορά μεταξύ άλλων στη θεραπεία των καρκινικών όγκων σε πνεύμονες και στήθος. Η Σellas θα χρησιμοποιήσει τα δύο χημικά μόρια που αγοράζει για την ανάπτυξη αντικαρκινικών θεραπειών και για κλινικές δομικές. Με βάση την ανάπτυξη και την πρόοδο των δοκιμών θα καταβληθεί και το χρηματικό αντίτιμο της συμφωνίας σε τρία στάδια.

Επιπλέον, η Fosun Pharmaceutical, με βάση τη συμφωνία, θα έχει 10% δικαιώματα σε πωλήσεις και 3% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Σellas, στην περίπτωση που η εταιρεία καταφέρει να αποσπάσει έγκριση για την κυκλοφορία προϊόντων με βάση τα δύο αυτά μόρια στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Η Σellas αποτελεί έναν επιχειρηματικό οργανισμό που εφαρμόζει στην Ελλάδα μια σειρά πρωτοποριακών κλινικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στους ασθενείς να αντιμετωπίσουν με τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες μεθόδους μια ευρύτατη γκάμα ασθενειών. Έχει ιδρυθεί από τον Άγγελο Στεργίου και με κεντρικά στη Ζυρίχη της Ελβετίας και γραφεία στην Αθήνα, αναπτύσσεται ραγδαία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σημαντική κίνηση της εταιρείας για την εξαγορά δύο φαρμακευτικών πατεντών θα ανακοινωθούν σε σχετική συνέντευξη Τύπου εντός της εβδομάδας.

http://www.emea.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.