Τα αναψυκτικά, τύπου sprite, θεραπεύουν τον πονοκέφαλο

Facebooktwitterpinterest

Για πολλούς, ένας δυνατός καφές μπορεί να καταπολεμήσει τον πονοκέφαλο, άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι η καφεΐνη τον ενισχύει…

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η καλύτερη θεραπεία για τον πονοκέφαλο δεν είναι ούτε η παραμονή στο κρεβάτι, ούτε τα ισχυρά παυσίπονα αλλά τα αναψυκτικά τύπου sprite. Ο μαγικός συνδυασμός λεμονιού και γκαζόζας καταπολεμά το πρόβλημα αποτελεσματκά, επισημαίνουν Κινέζοι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ερευνητές μελέτησαν συνολικά 57 ποτά –  ανάμεσά τους, αφεψήματα, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά- προκειμένου να μελετήσουν τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.

Έκπληκτοι τότε διαπίστωσαν ότι, οι ανθρακούχες λεμονάδες ήταν οι ιδανικές για να «διώξουν» τον πονοκέφαλο.

Για πολλούς, ένας δυνατός καφές μπορεί να καταπολεμήσει τον πονοκέφαλο, άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι η καφεΐνη τον ενισχύει.

Για τους Κινέζους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Sun Yat – Sen στην επαρχία Γκουανγκτσού που εξέτασαν διάφορα ποτά, ζεστά και κρύα, ο συνδυασμός λεμονιού και ανθρακικού είναι η καλύτερη λύση γιατί βοηθά στη γρήγορη αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό.

Τις περισσότερες φορές, η υπερκατανάλωση αλκοόλ είναι αυτή που πυροδοτεί τον πονοκέφαλο, για το λόγο αυτό οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση 57 ποτών σε «βαρύ» κεφάλι. Αντιθέτως,τα αφεψήματα και κυρίως το τσάι παρατείνουν την διάρκεια του πονοκεφάλου, όπως υποστηρίζουν.

 

http://www.protothema.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.