Τα αναψυκτικά υπεύθυνα για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

Οι ολέθριες συνέπειες του NASH-της Νόσου των Αναψυκτικών Facebooktwitterpinterest

anapsyktikaΈνα κουτάκι τη μέρα συνδέεται με αύξηση 22% του κινδύνου

Η κατανάλωση ενός και μόνο αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά ένα πέμπτο, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με μελέτη, που διεξήγαγαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Imperial College στο Λονδίνο, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται κατά 22% για κάθε 340 ml αναψυκτικού που περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, όταν καταναλώνονται σε καθημερινή βάση.

Τα αναψυκτικά, ακριβώς επειδή περιέχουν ζάχαρη, έχουν συνδεθεί με την αύξηση του βάρους και την παχυσαρκία -παράγοντες που συνδέονται επίσης με το διαβήτη τύπου 2- όμως όπως αναφέρουν οι ειδικοί ο κίνδυνος αυτός μπορεί να προκληθεί από την αύξηση της αντίστασης του οργανισμού στην ινσουλίνη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Nick Wareham οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν πολύ την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν, μέσω των αναψυκτικών. «Τα ευρήματα καταδεικνύουν την άμεση σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών με την παχυσαρκία και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Η κατανάλωσή τους θα πρέπει να είναι πολύ περιορισμένη στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.