Βλαστικά κύτταρα: Τα δομικά στοιχεία της ζωής

Facebooktwitterpinterest

dnaΗ φύλαξη βλαστικών κυττάρων ομφάλιου λώρου στην Cryo-Save σημαίνει συντήρηση και αποθήκευση βλαστικών κυττάρων από τα σώματα και των ενηλίκων και των παιδιών.

Τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την προέλευση και το είδος τους, καθώς και των λειτουργικών κυττάρων που δημιουργούν.

Μεταξύ αυτών είναι τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα (HSC) και τα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα (MSCs), τα δύο είδη ενήλικων βλαστικών κυττάρων που έχουν ερευνηθεί περισσότερο. Τα HSCs παράγουν όλο το αίμα και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και προσδιορίστηκαν αρχικά στο μυελό των οστών. Τα MSCs βρίσκονται σε πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του μυελού των οστών, των μυών, των οστών, του λίπους και άλλων οργάνων.

Αυτά τα σημαντικά ενήλικα βλαστικά κύτταρα μπορεί να βρεθούν, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, στο ομφαλοπλακουντιακό αίμα και τον ίδιο τον ιστό του ομφάλιου λώρου. Έχουν τη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ικανότητα να παράγουν διαφορετικούς ανθρώπινους ιστούς. Όταν φυλάσσεται το αίμα του ομφάλιου λώρου και ο ιστός ομφάλιου λώρου, η συλλογή πραγματοποιείται με ευκολία και χωρίς κίνδυνο για τη μητέρα ή το παιδί. Κρυοσυντηρούνται ώστε να διατηρήσουν τη μέγιστη βιωσιμότητα και λειτουργικότητα τους.
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο ιστός που περιβάλλει τα τρία αιμοφόρα αγγεία του ομφάλιου λώρου (που συνδέει το έμβρυο με τη μητέρα) περιέχει σημαντικά, άριστης ποιότητας βλαστικά κύτταρα ιδανικά για φύλαξη. Η ουσία, που ονομάζεται Γέλη του Wharton, είναι μια πλούσια πηγή μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων τα οποία είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό οστών, χόνδρου και άλλων τύπων κυττάρων συνδετικού ιστού στο σώμα μας. .³
Η Cryo-Save έχει αναπτύξει την τεχνολογία φύλαξης για τη διατήρηση του αίματος και του ιστού ομφάλιου λώρου, με σκοπό τη χρήση αυτής της πλούσιας πηγής βλαστικών κυττάρων σε θεραπευτικές εφαρμογές στην ιατρική.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.