NEC DIET

Facebooktwitterpinterest

bodyΜία νέα επαναστατική θεραπεία η οποία υπόσχεται γρήγορη και ασφαλή απώλεια βάρους.

NEC DIET νέα πρωτοποριακή θεραπεία που συμβάλει στην απώλεια των περιττών κιλών,  καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, μέσα σε σύντομους χρόνους, χωρίς την ταλαιπωρία της δίαιτας και κυρίως χωρίς τη χρήση νυστεριού, έρχεται να δώσει λύση σε  χιλιάδες  παχύσαρκους που έχουν κουραστεί από τις αλλεπάλληλες προσπάθειες τους να χάσουν βάρος και που δεν θέλουν να ξαπλώσουν στο χειρουργικό τραπέζι.
Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος διατροφής βασίζεται στην κετογένεση και τη λιποδιάλυση , επιτρέπει μέσα σε 10 ημέρες απώλεια σωματικού βάρους 6-10% , και μόνο της λιπώδους μάζας σώματος.
Η βασική αρχή της NEC DIET  είναι η χορήγηση αμινο-πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Οι αμινο-πρωτεϊνες χορηγούνται μέσω ενός ειδικού συστήματος, ρινογαστρικού σωλήνα ο οποίος τοποθετείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η τροφή αυτόματα παρέχεται όλο το 24ωρο μέσω μιας περισταλτικής αντλίας η οποία μεταφέρεται μέσα σε μια μικρή τσάντα ώμου, που ζυγίζει περίπου ένα κιλό και την οποία θα πρέπει να κουβαλάει μαζί του ο ασθενής καθ΄όλη τη διάρκεια του κύκλου θεραπείας.

Αυτό δε σημαίνει ότι απέχει από τις καθημερινές του δραστηριότητες. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής ξεχνάει να τρώει και απλώς πίνει νερό, τσάι και καφέ χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικά.  Όταν περάσουν οι δέκα ημέρες, ακολουθεί η δεύτερη φάση της μεθόδου και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, δίνεται ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς επιτρέποντας τη σταθεροποίηση του σωματικού βάρους και την προοδευτική μείωση του βασικού  μεταβολισμού.
Ο σκοπός αυτή της μεθόδου διατροφής, απευθύνεται σε παχύσαρκους και σε  υπέρβαρους οι οποίοι έχουν αποτύχει να χάσουν κιλά με άλλες δίαιτες, είναι να αλλάξει το μεταβολισμό για να ενεργοποιήσει τη λιποδιάλυση μέσω της διαδικασίας της κετογένεσης και να διατηρήσει τη μυική μάζα σώματος. Για αυτό το λόγο η πρώτη φάση της θεραπείας επικεντρώνεται σε μικρό χρονικό διάστημα (κύκλοι θεραπείας δέκα ημερών), πραγματοποιείται κάτω από αυστηρό ιατρικό έλεγχο και υποστηρίζεται από μια εξατομικευμένη διατροφική συμβουλευτική.
Εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2009 με μεγάλη επιτυχία  από το κέντρο Πλαστικής και Αισθητικής χειρουργικής MBA.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.