Η σοκολάτα περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Facebooktwitterpinterest

Εγκεφαλικό: Ο πιο γλυκός τρόπος προστασίας

Αν σας αρέσουν οι σοκολάτες η έρευνα αυτή σας ενδιαφέρει: Ο γλυκός αυτός πειρασμός περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου επηρεάζοντας τα αγγεία του εγκεφάλου.


Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Οι επιστήμονες μέτρησαν την ταχύτητα ροής του αίματος στα αγγεία που τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο σε μια ομάδα εθελοντών τη στιγμή που έτρωγαν σοκολάτα, αλλά και όταν δεν έτρωγαν .Ακόμη οι ερευνητές υπέβαλλαν τους εθελοντές σε εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψε ότι  η κατανάλωση σοκολάτας επηρεάζει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και ασκώντας ευεργετική επίδραση στα κύτταρα του εγκεφάλου.Ο επικεφαλής της μελέτης  Dr. Matthew Walters, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο ανέφερε: “Η σοκολάτα ασκεί άμεση επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου ίσως εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει”.

Τα φλαβονοειδή είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που θεωρείται ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ότι μας προστατεύουν  από τη στεφανιαία νόσο.

Προσέξτε όμως:  Μην το παρακάνετε με τις σοκολάτες γιατί μπορεί να οδηγηθείτε  σε παχυσαρκία, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neurology».

PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.