Τι είναι το Ρέικι

Facebooktwitterpinterest

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το Ρέικι είναι η μετάδοση συμπαντικής ζωτικής ενέργειας. Είναι η ζωτική ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στη φύση / στο σύμπαν και που οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν με το άγγιγμα των χεριών αλλά και με άλλους τρόπους. Είναι μια ιαπωνική ενεργειακή τεχνική ολιστικής θεραπείας στην οποία η ικανότητα να δίνουμε ζωτικότητα αποκτάται ή ενισχύεται μέσω ειδικών συντονισμών (ενεργειακών ενδυναμώσεων). Αυτοί οι συντονισμοί δίνονται σε καθέναν από τους τρεις βαθμούς εκπαίδευσης του Ρέικι και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η όλο και ισχυρότερη ροή ζωτικής ενέργειας στο σώμα του «θεραπευτή». Μετά το πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης (πρώτος βαθμός) Ρέικι, το άτομο μπορεί να δίνει καθαρή και αναζωογονητική ενέργεια τόσο στον εαυτό του όσο και σε άλλα άτομα με το απλούστατο και φυσικότατο άγγιγμά του! Είναι τόσο εκπληκτικό όσο ακούγεται και πιο απλό από ότι μπορούμε να φανταστούμε!

Τώρα λοιπόν που είδαμε με μια ματιά τι είναι το Ρέικι περνάμε στο δεύτερο ερώτημα μας:

Τι ΔΕΝ είναι το Ρέικι

 Θρησκεία ή Αίρεση

Όπως αρκετοί έχουν την εντύπωση, τουλάχιστον σε πρώτο τους άκουσμα, αλλά μια εναλλακτική ολιστική τεχνική θεραπείας μέσω της ζωτικής ενέργειας που υπάρχει στη φύση. Παρόλο που το Ρέικι μπορεί να έχει πνευματικές προεκτάσεις δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, τελετουργικά ή κάτι που να παραπέμπει στο θρησκευτικό χώρο. Το άτομο είναι τελείως ελεύθερο και κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο με τη θεραπευτική δύναμη της ζωτική ενέργειας που αποκτάει στα αντίστοιχα σεμινάρια. Εκατομμύρια άτομα όλων των θρησκειών, των φιλοσοφιών και των ιδεολογιών, επιστήμονες, ψυχολόγοι και ιατροί μαθαίνουν Ρέικι και το συνδυάζουν εύκολα και άμεσα στην πρακτική τους. Το Ρέικι δεν συγκρούεται με κανένα πιστεύω καθώς αποτελεί την τέχνη του Φυσικού Ανθρώπινου Αγγίγματος.

Κάτι που Είναι Ενάντια στη Θρησκεία ή στις Γραφές

Η Θρησκεία και οι Γραφές δεν αναφέρουν τίποτα ενάντια στις θεραπευτικές ικανότητες, την αυτο-ίαση, το θεραπευτικό άγγιγμα και τη ζωτική ενέργεια της φύσης! Οι άνθρωποι βιώνουν το Ρέικι ως ολική χαλάρωση και ψυχοσωματική φροντίδα, ως αρμονία και, συχνά, ως αγάπη (κάτι που διδάσκουν όλες οι θρησκείες του κόσμου).

Μια Οργάνωση ή μια Ομάδα ή «Οτιδήποτε Παρόμοιο»

Καθώς δεν υπάρχει μια κεντρική αρχή, μια κεντρική ιδεολογία, ένα πλαίσιο, κάποιο άτομο ή ομάδα ατόμων «από πίσω» ή κάπου «εκεί έξω». Είναι μια αγνή θεραπευτική τέχνη, υπέροχη και πανανθρώπινη. Δεν υπάρχει τίποτε κρυφό ή παράξενο πίσω ή γύρω από αυτό.

Μια «Πνευματική» ή «Πνευματιστική» Θεραπεία

Το Ρέικι διαφέρει από τις πνευματικές θεραπείες, καθώς στηρίζεται στην απλή ροή ενέργειας και δεν περιλαμβάνει τελετουργικά ή πνευματικές δυνάμεις, προσευχές, επικλήσεις, εσωτεριστικές γνώσεις κλπ. Παρόλα αυτά μπορεί να συνδυαστεί με πνευματικές μεθόδους και πολλά άτομα προσθέτουν και εμπλουτίζουν το Ρέικι με στοιχεία της πνευματικής τους φιλοσοφίας και με εσωτεριστικές πρακτικές. Το Ρέικι όμως καθ’ εαυτό (ως ενέργεια αλλά και ως σύστημα) είναι ουδέτερο, αγνό, φυσικό και απλό.

Κάτι το «Ιδιαίτερα Δύσκολο»

Ακόμη και τα παιδιά μαθαίνουν Ρέικι! Στον πρώτο βαθμό του Ρέικι το άτομο διδάσκεται οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να κάνει Ρέικι στον εαυτό του και στα αγαπημένα του άτομα. Είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις πόσο εύκολο και απλό είναι το Ρέικι!

Κάτι το Σκοτεινό ή το Απαγορευμένο

Αλλά αναφέρεται στην εκ γενετής ικανότητα όλων των ανθρώπων για αυτο-ενδυνάμωση και αυτο-ίαση. Το Ρέικι απλά αφυπνίζει αυτή την υπέροχη δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος. Σπάνια βρίσκεις στον κόσμο κάτι τόσο αγνό, απλό και φυσικό όσο το Ρέικι.

Κάτι που Είναι Κακό Επειδή Έχει Έρθει από την Ιαπωνία και την Ανατολή

Η θεραπεία μέσω του αγγίγματος ή μέσω της ζωτικής ενέργειας είναι πανανθρώπινη και πανάρχαια, υπήρχε σε όλες τις εποχές, σε όλους πολιτισμούς. «Ρέικι» είναι πολύ απλά η Ιαπωνική της εκδοχή, μια πιο οργανωμένη, κατανοητή και δημοφιλής εκδοχή. Είναι η πιο γνωστή εκδοχή της Ενεργειακής Θεραπείας στον εικοστό και τον εικοστό πρώτο αιώνα. Εάν καθετί που ερχόταν από την ανατολή ή απλά «από έξω» ήταν κακό, περίεργο ή απαγορευμένο, τότε θα έπρεπε να αφαιρέσουμε από τη ζωή μας πάρα παρά πολλά πράγματα! (και εννοώ πάρα πάρα πολλά!)

Μια Τεχνική για Λίγους: για την Ελίτ, για Πλούσιους, για Πνευματικά Καταρτισμένους ή για Άτομα με Ανώτερη Μόρφωση

Το Ρέικι σήμερα παρουσιάζει πρωτοφανή έξαρση, καθώς είναι μια πανανθρώπινη τεχνική για άτομα όλων των κοινωνικών στρωμάτων, όλων των μορφωτικών επιπέδων και όλων των οικονομικών δυνατοτήτων.

Μια Τεχνική για Άτομα που Έχουν Προδιάθεση ή Ταλέντο στη Θεραπεία

Όλοι μπορούν να μάθουν Ρέικι και να το εφαρμόσουν στον εαυτό τους και σε άλλους, δεν χρειάζεται καμία απολύτως γνώση ή ικανότητα για να παρακολουθήσεις το σεμινάριο του πρώτου βαθμού Ρέικι, η μόνη προϋπόθεση είναι η επιθυμία να το μάθεις!

Ένα «Παράξενο» ή «Μυστηριώδες» Θέμα

Η θεραπευτική τέχνη και οι τεχνικές του Ρέικι δεν είναι κάτι παράξενο, ούτε υπάρχει κάποιο μυστήριο ή κάποιο μυστικό. Η ύλη του Δεύτερου και του Τρίτου Βαθμού του Ρέικι αποκρύπτεται συνήθως ώστε να υπάρξει μια σταδιακή επιμόρφωση, αφομοίωση και κατανόηση του υλικού και των δυνατοτήτων του.

Κάτι που θα σε «Τρελάνει» ή θα σε Κάνει να Χάσεις Επαφή με την Πραγματικότητα

Το Ρέικι καθαρίζει την προσωπική μας ενέργεια και το νου μας και χιλιάδες άτομα αναφέρουν ότι το Ρέικι τους έχει βοηθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής τους και σε όλα τα προβλήματά τους. Το Ρέικι προάγει ψυχοσωματική αρμονία, ισορροπία και δύναμη. Σε φέρνει σε πιο αρμονική και πιο γειωμένη επαφή με την πραγματικότητα, με τη γη και τις καταστάσεις της καθημερινότητας.

Απλά Μια Μόδα

Όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει και εφαρμόζει Ρέικι και το Ρέικι φαίνεται να γίνεται απλά η μόδα της εποχής μας ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες μόδες. Όμως, καθώς όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται και όλο και περισσότερα βιβλία εκδίδονται, μεγάλα ιδρύματα, πανεπιστήμια, κλινικές και νοσοκομεία στην Αμερική το εντάσσουν στο πρόγραμμά τους και αυτό είναι μόνο η αρχή. Το μέλλον διαφαίνεται όλο και πιο θετικό και φωτεινό. Το Ρέικι γίνεται μόδα (με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί μια μόδα να έχει) ώστε να περάσει επιτέλους σε όλο τον κόσμο και να είναι προσβάσιμο και διαθέσιμο. Το κάθετι (φιλοσοφία, λογοτεχνία, τέχνη, καθετί καινούργιο και καινοτόμο) προτού αποκτήσει τη θέση που του αξίζει περνάει από διάφορα στάδια, όπως είναι η πρώιμη απόρριψη του, ο πόλεμος εναντίον του, η γνωστοποίηση του, η εκλαΐκευση του, η έγκρισή του από τους φορείς και, τέλος, η ευρεία αποδοχή του και η ανάλογη θέση του στην ανθρώπινη ζωή .

Κάτι που Δημιουργήθηκε για να Παραπλανηθούν Αφελείς ή για να Βγάλουν Χρήματα Κάποιοι Επιτήδειοι

Το Ρέικι λειτουργεί! Υπάρχει! Έχει αποτελέσματα! Ωφελεί σώμα και πνεύμα! Ξεκουράζει και αναζωογονεί! Είναι αρχαίο και συγχρόνως νέο. Δεν δημιουργήθηκε με σκοπιμότητες. Παρόλα αυτά, όπως και σε όλους τους τομείς, μπορεί να υπάρχουν άτομα στο χώρο που θα χαρακτηρίζονταν ως «κακοί επαγγελματίες». Αυτό δεν πρέπει να αποθαρρύνει το άτομο από το να βιώσει αυτή τη καταπληκτική θεραπευτική δυνατότητα.

Κάτι που Μπορείς να Χαρακτηρίσεις Αρνητικά Επειδή Γνώρισες έναν Δάσκαλο του Ρέικι που Δεν Σου Ταιριάζει

Το Ρέικι είναι μια θεραπευτική τέχνη και όπως όλες οι τέχνες αλλά και τα επαγγέλματα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από ένα και μόνο άτομο ή εκπρόσωπό του. Δεν μπορείς να το κρίνεις από τη συμπεριφορά ή τα πιστεύω ενός θεραπευτή ή δασκάλου. Όπως ακριβώς δεν μπορείς να κρίνεις το σύνολο της ζωγραφικής από έναν πίνακα ή από το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά ενός ζωγράφου ή την ιατρική από ένα φάρμακο ή από έναν ιατρό. Το Ρέικι έχει οφέλη για όλους και τα άτομα που το εξασκούν δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο σε αυτό που εμείς μπορούμε να λάβουμε.

Κάτι που Χαρακτηρίζεις Αρνητικά Επειδή Αυτό σου Είπε Κάποιο Άτομο

Θα πρέπει να το δεις προσωπικά, να το δοκιμάσεις και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Το Ρέικι είναι βιωματική υπόθεση και λειτουργεί διαφορετικά σε καθέναν.

Κάτι Που Μπορείς να Μάθεις από το Βιβλίο ή από το Ίντερνετ

Χρειάζεται οπωσδήποτε να συμμετέχεις σε κάποιο σεμινάριο Πρώτου Βαθμού ώστε να ανοιχτείς, να συντονιστείς με τη συμπαντική ζωτική ενέργεια και μπορείς να τη δίνεις με τα χέρια σου.

Κάτι που Πρέπει να το Πιστέψεις Επειδή το Διαβάζεις

Δεν χρειάζεται να πιστέψεις τίποτα, το Ρέικι είναι βιωματικό. Πίστεψε μόνο αυτό που βιώνεις και αυτό για το οποίο έχεις προσωπική εμπειρία και όχι ό,τι σου λένε οι άλλοι ή ό,τι διαβάζεις.

Μια Γενική και Αόριστη Θεωρία ή Φιλοσοφία

Όπως είπαμε, το Ρέικι είναι καθαρά βιωματικό και εμπειρικό, πρέπει να το βιώσεις για να το πιστέψεις!

«Κάτι Πολύ Καλό για να Είναι Αληθινό»

Διότι πολύ απλά ο κόσμος και η ζωή είναι γεμάτη από «πολύ καλά πράγματα» που είναι πέρα για πέρα αληθινά! Απλά χρειάζεται να τα αναγνωρίσουμε και να τα εντάξουμε στη ζωή μας. Άλλωστε, με μια διαφορετική ματιά, το νερό, ο αέρας, το φως, ο ουρανός, η θάλασσα, η φύση και η ζωτική ενέργεια (Ρέικι) είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά!

Κάτι που Δοκιμάζεις μια Φορά και Απορρίπτεις Επειδή «Δεν Νιώθεις Τίποτα»

Τα περισσότερα άτομα χρειάζονται μια σταδιακή εξοικείωση: τρεις – τέσσερις συνεδρίες για αρχή είναι απαραίτητες για να αισθανθεί το άτομο τη ροή και τη θερμότητα της ενέργειας.

Μια Τεχνική που Θα Θεραπεύσει το Άτομο Οπωσδήποτε

Οι πρακτικοί του Ρέικι δεν υπόσχονται ποτέ και σε καμία περίπτωση θεραπεία παρά μόνον ολική χαλάρωση. Η χαλάρωση σταδιακά επαναφέρει την εσωτερική μας αρμονία και ισορροπία και μια νέα αίσθηση ευεξίας, δύναμης και καθαρότητας. Πολλές φορές χρειάζονται αρκετές συνεδρίες για να υπάρξει κάποια βελτίωση. Εάν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, το άτομο θα πρέπει να κάνει αλλαγές στον τρόπο στης ζωής του, να επισκεφτεί τον κατάλληλο ειδικό και να βρει και άλλες συμπληρωματικές μεθόδους που θα ενδυναμώσουν το σώμα του. Το Ρέικι δρα πάντοτε προληπτικά και συμπληρωματικά.

Κάτι που Κάνεις Μόνο Όταν Είσαι Κουρασμένος, Κακοδιάθετος ή Όταν Έχεις Πονοκέφαλο

Αφού το Ρέικι έχει χιλιάδες εφαρμογές, αρκεί να έχεις φαντασία! Σημαντικό είναι πως το Ρέικι, σε συνδυασμό με την ιατρική περίθαλψη και παρακολούθηση, βοηθά το άτομο να ανταπεξέλθει σε πολύ σοβαρές ασθένειες. Έρευνες δείχνουν ότι το Ρέικι βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ψυχική διάθεση, την ποιότητα του ύπνου και πως μειώνει τις ισχυρές παρενέργειες από τα φάρμακα, τα χημικά και τις ακτινοβολίες. Το Ρέικι βοηθά σε σοβαρές καταστάσεις και παράλληλα λειτουργεί θετικά και σε καθημερινά προβλήματα όπως είναι η κούραση, η κακή διάθεση, οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες, το στρες και το άγχος. Εφαρμόζοντάς το καθημερινά λειτουργεί σε περισσότερα επίπεδα και προληπτικά.

Μια Ικανότητα που τη Χάνεις, Εάν Δεν Την Εξασκήσεις

Παρόλο που η ικανότητα να δίνουμε Ρέικι καλυτερεύει με τη συχνή εξάσκηση του, η ικανότητα αυτή δεν χάνεται ποτέ, αν εμείς τελικά δεν το εξασκήσουμε. Μπορούμε να κάνουμε Ρέικι στον εαυτό μας και στους άλλους ακόμα και εάν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που το μάθαμε.

Ένα Σύστημα με Αυστηρούς Κανόνες και «Πρέπει»

Το Ρέικι είναι τελείως ελεύθερο και το μόνο που συνιστούν οι δάσκαλοι του είναι εξάσκηση. Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις και αυστηροί κανόνες.

Κάτι που Θα Πρέπει Οπωσδήποτε Όλοι να Κάνουν

Το Ρέικι μπορεί απλά να μην ταιριάζει σε όλους και κάποιο άτομο μπορεί να μην είναι έτοιμο ή ανοιχτό σε κάποια δεδομένη φάση της ζωής του. Το Ρέικι είναι απλά «εκεί» και όποιος θέλει το γνωρίζει τη στιγμή που το επιθυμεί.

Αυθυποβολή

Καθώς όλο και περισσότερα άτομα που δεν πίστευαν στο Ρέικι ή ήταν επιφυλακτικά επιβεβαιώνουν πως είδαν θεαματικά αποτελέσματα στην ολική κατάσταση τους ή ότι βίωσαν τη θερμότητα και τη ροή της ζωτικής ενέργειας και αισθάνθηκαν βαθιά ψυχοσωματική χαλάρωση και αρμονία. Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι το Ρέικι δεν είναι ένα απλό ψυχολογικό φαινόμενο ή φαινόμενο αυθυποβολής.

Κάτι που Απορρίπτει η Σύγχρονη Επιστήμη

Καθώς γίνονται συνεχώς έρευνες για τα αποτελέσματα του Ρέικι σε όλες τις ασθένειες. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Κάτι που Έρχεται Αντίθετο με την Επιστημονική Θεώρηση του Κόσμου

Σύμφωνα με τις τελευταίες κβαντικές θεωρίες της επιστήμης η ύλη, ο κόσμος και ολόκληρη η πραγματικότητα είναι ενέργεια, δονήσεις και κύματα.

Υποκατάστατο

Της ιατρικής και ψυχολογικής διάγνωσης και θεραπείας αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτές με θαυμαστά αποτελέσματα.

Η Λύση για Όλα τα Προβλήματα

«Παν Μέτρον Άριστον»! Για κάθε πρόβλημα υπάρχει η λύση του και υπάρχουν αμέτρητα άλλα πράγματα στη ζωή εκτός από το Ρέικι. Το Ρέικι όμως πολύ συχνά αποδεικνύεται μια αγνή και καθαρή βάση για την υπόλοιπη ζωή μας – για όλα. Κρατώντας το σώμα, την ενέργεια και το νου μας σε καθαρότητα και ισορροπία μπορούμε ευκολότερα να βρούμε τις λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν. Είναι σημαντικό πως στη ζωή μας χρειάζεται να χρησιμοποιούμε ολόκληρο το δυναμικό της ευφυΐας μας και όλα τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας.
Ελπίζω πως το παραπάνω κείμενο έλυσε κάποιες από τις απορίες και σας έδωσε τροφή για σκέψη και επιθυμία για εμπειρία! Εύχομαι τα θεραπευτικά δώρα του Ρέικι και η ευτυχία να σας γεμίσουν με αγάπη, φως και ζωή. Για εμένα, όπως και για αμέτρητα άλλα άτομα, το Ρέικι δεν είναι απλά η μετάφραση της «συμπαντικής ζωτικής ενέργειας» από τα ιαπωνικά, αλλά το Δώρο της Ζωής, το μεγαλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου!
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.