R Ε Ι Κ Ι Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια

Facebooktwitterpinterest

ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ
ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΣΤΟ ΝΟΥ & ΣΤΗ ΨΥΧΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ REIKI

To Ρέικι είναι μια απλή, ευχάριστη και φυσική θεραπευτική τεχνική που στηρίζεται στη μετάδοση ζωτικής ενέργειας μέσω του απαλού αγγίγματος των χεριών πάνω στο σώμα. Είναι ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας, καθαρισμού και ενδυνάμωσης για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου.

Το Ρέικι ανακαλύφθηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας το 1926 από τον Μικάο Ουσούι και μετά τη δεκαετία του εβδομήντα άρχισε να διδάσκεται εντατικά στη δύση. Εξαπλώθηκε πολύ σύντομα λόγω της απλότητας και της αποτελεσματικότητάς του.

Στα ιαπωνικά «Ρέι» σημαίνει «Συμπαντικό ή Πνευματικό» και «Κι» σημαίνει «ζωτική ενέργεια». Ρέικι σημαίνει «Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια».

Σήμερα το Ρέικι εξασκείται και διδάσκεται σε όλες τις πόλεις όλων των χωρών του κόσμου.

Η εκμάθησή του περιλαμβάνει τρία στάδια (τρεις βαθμούς) στα οποία το άτομο αποκτά ή μάλλον ‘αφυπνίζει’ την έμφυτη και φυσική ικανότητα να δίνει ενέργεια με τις παλάμες του. Σε κάθε επίπεδο εκμάθησης η ενέργεια του ατόμου δυναμώνει και γίνεται πιο έντονη.

Το άτομο μπορεί να βιώνει την ενέργεια της ζωής σαν ζεστασιά ή κάψιμο, σαν μυρμήγκιασμα, ηλεκτρισμό, δόνηση, κύμα ή ροή, αέρα ή κρύο.

Το άγγιγμα του Ρέικι δίνει βαθιά ηρεμία, χαλάρωση και γαλήνη και βελτιώνει τη διάθεση και την άμυνα του οργανισμού. Επίσης επιφέρει ήπια αποτοξίνωση και ψυχοσωματικό καθαρισμό.

Το Ρέικι είναι πολύ δημοφιλές και έχουν γίνει αρκετές ιατρικές και επιστημονικές μελέτες και έρευνες που επιβεβαιώνουν τη δράση και τα αποτελέσματά του. Δεν στηρίζεται στην αυθυποβολή ή στην πίστη και οποιοσδήποτε μπορεί να το μάθει χωρίς καμία ιδιαίτερη ικανότητα ή εξάσκηση.

Το Ρέικι δεν έχει κανόνες και πολλοί άνθρωποι το βιώνουν σαν ενέργεια αγάπης. Η εσωτερική του αρμονία μπορεί να στηρίξει κάθε είδους πρόβλημα.

Παρόλα αυτά το Ρέικι δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση ιατρική ή ψυχολογική διάγνωση και θεραπεία. Είναι συμπληρωματικό αλλά είναι και ολιστικό – αφορά την ολότητα της ύπαρξης μας: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου και πνεύμα.

Μια συνεδρία Ρέικι, η οποία γίνεται πάνω από τα ρούχα του ατόμου και διαρκεί περίπου μια ώρα, είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική και μπορεί να επιδράσεί θετικά σε μικρά προβλήματα, δυσφορίες και πόνους.

Το Ρέικι δεν έχει καμία παρενέργεια και είναι ασφαλές για όλους. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η ζωτική ενέργεια δρα θετικά σε παιδιά, ενήλικες, ηλικιωμένους, υγιής και ασθενής αλλά η θετική της επίδραση έχει επιβεβαθωθεί εμπειρικά ακόμα και σε ζώα και φυτά!

Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως το Ρέικι δεν έχει καμία σχέση με το χώρο θρησκείας: άτομα όλων των ιδεολογιών, των φιλοσοφιών και των πιστεύω το εξασκούν χωρίς πρόβλημα, ακόμα και επιστήμονες, ψυχολόγοι και γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές της Αμερικής και της Ευρώπης.

Σήμερα το Ρέικι υπάρχει σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές τόσο στον δυτικό κόσμο όσο και στην ανατολή καθώς προάγει την χαλάρωση και ενδυναμώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Τα οφέλη του σε σώμα και πνεύμα είναι πραγματικά αμέτρητα και αναζωογονητικά και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων. Το στοιχείο της αυτοθεραπείας το καθιστά μοναδικό στον κόσμο σαν θεραπευτική τέχνη!

Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ REIKI, ΑΘΗΝΑ

Στη Σχολή του Ρέικι στην Αθήνα γίνονται σεμινάρια εκμάθησης της τεχνικής του Ρέικι το πρώτο και το δεύτερο Σαββατοκύριακο του κάθε μήνα.

Υπάρχουν επίσης δεκάδες επιπλέον ενεργειακά σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη, κάθαρση και ενδυνάμωση και άλλα εναλλακτικά ολιστικά σεμινάρια αλλά και προσωπικές συνεδρίες χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Γίνονται και εβδομαδιαίες συναντήσεις για γνωριμία με το Ρέικι και το Διαλογισμό.

Η Σχολή του Ρέικι εκδίδει το Reiki Time, το πρώτο περιοδικό για Ρέικι στην Ελλάδα, που κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες στα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Επίσης δημιούργησε και επιβλέπει τις σελίδες www.reiki.gr στο διαδίκτυο που είναι οι πιο αναλυτικές και δημοφιλείς σελίδες για αυτή την υπέροχη και τόσο απλή και φυσική ενεργειακή τέχνη. Σε αυτές τις σελίδες θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής και απαντήσεις σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις για το Ρέικι καθώς και έναν πλήρη οδηγό για τον Πρώτο και τον Δεύτερο Βαθμό του Ρέικι και επιπλέον τεχνικές και διαλογισμούς.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.