Σώζονται όλο και περισσότερα μάτια

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ελλάδα, οι ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες οφθαλμολογικές παθήσεις όπως ο όγκος των ματιών, που εμφανίζεται σε ένα άτομο ανά 100.000 το χρόνο, δεν έχουν άλλη θεραπευτική επιλογή. Τα λιγοστά κέντρα του εξωτερικού αποτελούν μονόδρομο, αφού ο πληθυσμός δεν αρκεί για να συγκροτηθεί ένα κέντρο.

 

Ο καθηγητής Λεωνίδας Ζωγράφος είναι πρωτοπόρος της σύγχρονης Οφθαλμιατρικής, διευθύνει ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως ερευνητικά κέντρα Οφθαλμολογίας, στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική της Λοζάνης, στην Ελβετία.

 

Έχει αφιερώσει την επιστημονική του έρευνα στις παθήσεις που τυφλώνουν και ψάχνει τρόπους να επαναφέρει την όραση σε όσους την έχουν χάσει, αξιοποιώντας τις εξελίξεις στη γενετική.

«Κουβαλώντας» τριάντα χρόνια κλινικής εμπειρίας, έρχεται στις 22 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, για να εκπαιδεύσει και να δώσει τα φώτα του στους Ελληνες οφθαλμιάτρους, προσκεκλημένος του Παναγιώτη Οικονομίδη, διευθυντή της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ και του Σταύρου Δημητράκου, διευθυντή της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο «Παπαγεωργίου».

Στόχος είναι να καταστρέψουμε τον όγκο και να κρατήσει ο άρρωστος το μάτι του με όσο καλύτερη όραση γίνεται. Η θεραπευτική αγωγή είναι συνδυασμός ραδιοθεραπείας, χειρουργικής και χημειοθεραπείας. Το θετικό είναι ότι συνήθως ο ασθενής δε χάνει το μάτι του.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, από τις 13.00 έως τις 18.00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ

 

 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.