Ποικίλες ενημερωτικές δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS Facebooktwitterpinterest

Ποικίλες ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS σχεδιάζει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα ευαισθητοποίηση σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.

Στη φετινή χειμερινή εκστρατεία παραμένει το μήνυμα «μηδενίζουμε…τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις» με στόχο:

Την έγκαιρη διάγνωση με συνέπεια την καλύτερη πρόγνωση και μείωση νέων μολύνσεων.
Τη μείωση του αριθμού ατόμων που δε γνωρίζουν την οροθετικότητά τους από HIV ή μόλυνση από άλλο Σ.Μ.Ν.
Την αναχαίτηση του επιπολασμού του ιού του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ άλλων στις δράσεις περιλαμβάνονται:

1. Πρόγραμμα δρόμου (street work) σε χώρους με δρώμενα μέσα στην πόλη: Χαρτογράφηση των σημείων του Δήμου όπου συχνάζουν κυρίως νέοι και στη συνέχεια διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στα κοντινά bar/cafe, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με το test HIV, διανομή προφυλακτικών, διανομή ερωτηματολογίων του UNAIDS.

2. Συνεργασία με την εταιρία παραγωγής των προφυλακτικών Durex, προκειμένου η εταιρία να διοργανώσει και να υλοποιήσει δειγματο-διανομή σε μεγάλα καταστήματα και σε Super Market σε διάφορα σημεία σε όλη την Αττική.

3. Ενημερωτική εκδήλωση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»: Θα παρουσιαστούν, σε διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας, τα νέα δεδομένα σχετικά με τον ιό HIV, καθώς και δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό αλλά και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

4. Συνεργασία ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με τον ΕΣΑΚΕ (Ελληνικό Σύνδεσμο Ανώνυμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών), προκειμένου μέσω του αθλητισμού να μεταδώσουν στους φιλάθλους κοινωνικά μηνύματα, μηνύματα ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας και πιο συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση του AIDS.

Ο αγώνας μπάσκετ που θα διεξαχθεί την 3η Δεκεμβρίου μεταξύ Ολυμπιακού και Άρη θα είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού του AIDS. Πριν από την έναρξη του αγώνα θα διαβαστεί κοινωνικό μήνυμα σχετικά με την ενημερωτική εκστρατεία πρόληψης και αντιμετώπισης του AIDS.

5. Δράσεις ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια ημέρα AIDS: To ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και το HIV/AIDS, πραγματοποιεί σειρά ομιλιών και παρεμβάσεων με αποκορύφωμα την 1η Δεκεμβρίου.

Οι υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη εθελοντών και των φοιτητών του τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στους διερχόμενους, ενώ παράλληλα θα απαντούν στις απορίες τους σχετικά με τον ιό. Επίσης, θα υπάρχει stand του συλλόγου οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Τέλος, στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου δράσεις και ομιλίες στις έδρες των νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.