Μανιτάρια σωτε με παλαιωμένο μπαλσάμικο έστραγκον και αρωματισμένο μπασμάτι με θυμάρι και σκόρδο.

Facebooktwitterpinterest

ΥΛΙΚΑ:

6 μεγαλα  μανιταρια λευκα κομμένα στα 4

1 σκελιδα σκορδο

1 μικρο κρεμμύδι σε λεπτες φετες

2 κγ  εστραγκον

50 ml περίπου μπαλσαμικο

1κ.σ. ελαιολαδο

Αλατι-πιπερι

Για το μπασματι

1 κουπα μπασματι

2 κουπες ζωμο λαχανικων η νερο

2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομενες

Φρεσκο θυμαρι 1-2 κ.γ

2 κ. σ ελαιολαδο

Αλατι πιπερι

(για το ρυζι)

Σε μια κατσαρολιτσα ζεστενουμε το λαδι με το σκορδο κατοπιν το ρύζι  μεχρι να γυαλίσει το θυμαρι και αλατι πιπερι σβηνουμε με τον ζωμο μολις παρει βράση σκεπαζουμε με πετσετα συν το καπακι και αποσυρουμε από την φωτια σε 25 λεπτα βγαζουμε το καπακι ,το ρυζι είναι ετοιμο.

(Για τα μανιταρια)

Σε ένα τηγανι ζεστενουμε το λαδι και σωταρουμε το κρεμμύδι μεχρι να μαραθει λιγο προσθετουμε τα μανιταρια και το σκορδο  σβηνουμε με το μπαλσαμικο προσθετουμε το εστραγκον αλατοπιπερονουμε χαμηλωνουμε την φωτια κλεινουμε με ένα καπακι και αφηνουμε για 3-4 λεπτα να μαγειρευτουν  και να δεσουν τα αρωματα καλη απολαυση!!!!!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.