Πρόγραμμα διαδερμικής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων χωρίς καρδιοχειρουργική επέμβαση

Πρόγραμμα διαδερμικής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων χωρίς καρδιοχειρουργική επέμβαση Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρωκλινική Αθηνών: Πρόγραμμα διαδερμικής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων χωρίς καρδιοχειρουργική επέμβαση (Transaortic Valve Implantation – TAVI)

Με τη συνδρομή και συμπαράσταση του Καθηγητή Ε. Βορίδη, πραγματοποιήθηκε στην Ευρωκλινική Αθηνών η έναρξη του προγράμματος διαδερμικής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων (Transaortic Valve Implantation – TAVI) υπό τη διεύθυνση του κου. Δ. Κατρίτση, Διευθυντή Α’ Καρδιολογικής Κλινικής.
Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν οι καρδιολόγοι της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής, και συνεργάζονται όλοι οι καρδιοχειρουργοί της Ευρωκλινικής Αθηνών, υπό το συντονισμό του κου. Δ. Κατρίτση, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία επί του θέματος από το νοσοκομείο St. Thomas’ του Λονδίνου. Με τη μέθοδο αυτή προσφέρεται η δυνατότητα αντιμετωπίσεως ασθενών με στένωση αορτικής βαλβίδας οι οποίοι δε δύνανται να υποβληθούν σε καρδιοχειρουργική επέμβαση λόγω υψηλού κινδύνου.
Ο κ. Παύλος Τρυποσκιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής επισήμανε ότι: «Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι με την έναρξη του προγράμματος διαδερμικής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων χωρίς καρδιοχειρουργική επέμβαση, ο καρδιολογικός Τομέας της Ευρωκλινικής Αθηνών αποτελεί πλέον ένα από τα ελάχιστα κέντρα στην Ελλάδα που είναι σε θέση να παρέχουν πλήρη καρδιολογική κάλυψη με όλες τις επεμβατικές μεθόδους οι οποίες προσφέρονται διεθνώς. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη διαρκή μας προσήλωση στην παροχή υπηρεσιών υγείας ύψιστης ποιότητας».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.