Θεραπεύεται η Οπή Ωχράς Κηλίδας

Facebooktwitterpinterest

«7ο Ιπποκράτειο Συνέδριο Αμφιβληστροειδή, Ωχράς, Υαλοειδούς»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Οπή Ωχράς Κηλίδας θεραπεύεται με φάρμακα και όχι απαραίτητα με χειρουργική επέμβαση!

Για πρώτη φορά στον Ελληνικό χώρο παρουσιάζονται αποτελέσματα μεγάλων πολυκεντρικών ερευνών και μελετών που αφορούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα νεώτερων μορφών θεραπείας της υγρής μορφής Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς καθώς και του Διαβητικού Οιδήματος Ωχράς.

Τα αποτελέσματα αυτά θα παρουσιαστούν στο 7o Ιπποκράτειο Συνέδριο Αμφιβληστροειδή – Ωχράς – Υαλοειδούς, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν στην Αποθήκη Δ΄ του ΟΛΘ στις 16 και 17 Μαρτίου 2012, και θα φιλοξενήσει ως προσκεκλημένους ομιλητές Καθηγητές Οφθαλμολογίας από Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και της Ευρώπης. ( Λεπτομέρειες για τους ομιλητές αναφέρονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου)

Επίσης θα αναφερθούν τα πρώτα δεδομένα για την χρήση καινούργιας μορφής φαρμάκων για την θεραπεία της ξηράς μορφής Εκφύλισης Ωχράς, μιας πάθησης που μέχρι πρότινος δεν είχε κάποιας μορφής θεραπεία και μαζί θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της χορήγησης άλλων μορφών φαρμάκων για θεραπεία παθήσεων όπως η Οπή Ωχράς Κηλίδας, πάθηση που μέχρι πρόσφατα είχε ένδειξη μόνο για χειρουργική θεραπεία !

Το συνέδριο πραγματοποιείται ανά 2ετία σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία και οργανώνεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Οφθαλμολογίας Περικλή Μπραζιτίκο και τελεί υπό την αιγίδα της Α’ και Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.