2ο Φεστιβάλ «Θράκης Γεύσεις» στην Ορεστιάδα

Facebooktwitterpinterest
THRAKI_A4-GR-01l«Γεύσεις με ταυτότητα και ιστορία», προϊόντα του Βορείου Έβρου και των ανθρώπων του, κεράσματα από καρδιάς, θα απολαύσουν οι επισκέπτες του 2ου Φεστιβάλ «Θράκης Γεύσεις», στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013 στην Ορεστιάδα.


Κρασιά, γαλακτοκομικά, αναψυκτικά, ούζο, καβουρμάς, τραχανάς, παραδοσιακά ζυμαρικά, ξηροί καρποί, μέλι, σπαράγγια αλλά και σκόρδα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες από τις επιχειρήσεις του Βορείου Έβρου, οι οποίες θα… εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον Πευκώνα της Ορεστιάδας.

Το Φεστιβάλ που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Επιμελητήριο Έβρου και ο Δήμος Ορεστιάδας θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 6:00 μ.μ., στον Πευκώνα της Ορεστιάδας και στις 7:00 μ.μ. θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια.

Η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες, με στόχο να αναδειχθεί η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές της γαστρονομίας της Θράκης, γιατί αυτά συγκροτούν τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου μας, ενός τόπου με αστείρευτο γαστρονομικό πλούτο.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, που θα κλείσει την Κυριακή 9 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή και των επισκεπτών. Μουσικά και χορευτικά δρώμενα, εργαστήρια και διαγωνισμοί μαγειρικής, αλλά και δράσεις μαγειρικής για όλες τις ηλικίες, εμπορικές συναντήσεις και ημερίδες, ομιλίες ερευνητών, συνεταιριστών και σεφ, οι οποίοι θα αναφερθούν στην «τοπική γαστρονομία ως εργαλείο προβολής και ανάπτυξης».

Στις εκδηλώσεις καλούνται να συμμετέχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα Ζυμώματα, μεγαλύτερα παιδιά τα οποία θα μαγειρέψουν υπό την καθοδήγηση του σεφ Νίκου Φωτιάδη, αλλά και άτομα κάθε ηλικίας, όπως οι γιαγιάδες, αλλά και οι παππούδες, οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν με τα εγγόνια τους στο διαγωνισμό. Τρεις γενιές θρακιώτικων γεύσεων.

 

 

http://alexpolisonline.blogspot.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.