ΑΝΤΙ-ΓΗΡΑΝΣΗ

Facebooktwitterpinterest

Η γήρανση διακρίνεται σε 3 κυρίως τύπους:

v Ενδογενής γήρανση, είναι γενετικά προκαθορισμένη και μη αναστρέψιμη.

v Περιβαλλοντική γήρανση ή φωτογήρανση. Προκαλείται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ο ήλιος, το κάπνισμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος (η φτωχή διατροφή, το στρες κ.α.). Αυτοί είναι οι λόγοι για την αύξηση των ελευθέρων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό στον οργανισμό μας για να μας προφυλάσσουν από βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες για τον οργανισμό μας. Όταν αυξάνονται αισθητά, παύουν να μας είναι ωφέλιμες. Αρχίζουν να καταστρέφουν τα κύτταρα μας, από την εξωτερική μεμβράνη και σταδιακά φτάσουν στον πυρήνα του κυττάρου οπού καταστρέφουν τον πυρήνα του. Έτσι εκφυλίζεται το κύτταρο γιατί δεν έχει τον σωστό γενετικό κώδικα για τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων. Εφ’ όσον το δέρμα μας έρχεται πρώτο σε επαφή με το περιβάλλον, αντιδρά με:

Ø Μελαγχρώσεις – πανάδες

Ø Έλλειψη ελαστικότητας

Ø Ξηρότητα

Ø Τραχύ δέρμα

Οφείλουμε να το ενισχύσουμε με ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που ενθαρρύνουν την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολλαγόνου. Μερικές αντιοξειδωτικές ουσίες είναι οι βιταμίνες A, C, E, σύμπλεγμα Β, συνένζυμο Q10 κ.α.

v Ορμονική γήρανση, είναι ένας παράγοντας βιολογικής γήρανσης αλλά πολύ σημαντικός. Εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες στην περί-εμμηνοπαυσιακή περίοδο και στην εμμηνόπαυση λόγω της μείωσης παραγωγής οιστρογόνων (θηλυκές ορμόνες) από τις ωοθήκες και την ταυτόχρονη αύξηση των ανδρογόνων (αντρικές ορμόνες). Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων έχουν αποτέλεσμα την αρχή της γήρανσης. Εμφανίζονται συμπτώματα όπως: Λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Ø Έλλειψη ελαστικότητας

Ø Ξηρότητα

Ø Τριχοφυΐα κυρίως στο πρόσωπο

Ø Ακμοειδή στοιχεία

Ø Οξυθυμία

Ø Αϋπνίες

Η ορμονική γήρανση στο δέρμα αντιμετωπίζεται με προϊόντα που στη σύσταση τους περιέχουν φυτοοιστρογόνα, έτσι ώστε να καλύψουν την έλλειψη αυτών των ορμονών.

Ρυτίδες

Ο σχηματισμός ρυτίδων είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της γήρανσης του δέρματος. Διακρίνονται σε:

Ρυτίδες ενδογενούς γήρανσης και περιβαλλοντικής γήρανσης. Είναι λεπτές ρυτίδες. Συνήθως εντοπίζονται στα μάγουλα, τα χείλη, τον λαιμό, τον αυχένα, στο στήθος κ.α.

Ρυτίδες έκφρασης. Είναι βαθιές ρυτίδες και είναι συνέπεια της δραστηριότητας των μιμητικών μυών του προσώπου. Εντοπίζονται

Ø Στο μέτωπο, οριζόντια

Ø Στο μεσόφρυο, κάθετα

Ø Στα μάτια, κάθετα ή οριζόντια

Ø Περιστοματικά, κάθετα

Όσο είμαστε νέοι, η ελαστικότητα του δέρματος είναι σε θέση να προβάλλει αντίσταση στο τέντωμα των μυών. Όσο περιορίζεται η ελαστικότητα, οι παρατεταμένες συσπάσεις δημιουργούν μικροσπασμούς στους μιμητικούς μύες που με τον καιρό τείνουν να γίνονται χρόνιοι και οι ρυτίδες γίνονται πιο εμφανείς.

Την Γήρανση την αντιμετωπίζουμε τόσο με καλλυντικές περιποιήσεις ενυδατώσεων και θρέψης, όσο και με μηχανήματα νέας τεχνολογίας που διεγείρουν τους ινοβλάστες ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Ενδοδερμικά στην ανανέωση των κυττάρων, οξυγόνωση και στην μυϊκή τόνωση.

Οι ρυτίδες λειαίνουν και οι μυς επανακτούν την σφριγηλότητα τους. Εξαλείφονται οι μόνιμες εκφράσεις από το στρες που δημιουργούν νέες γραμμές. Διεγείρουν την αυξητική και λεμφική κυκλοφορία.

Επίσης με ειδικό μασάζ αντιγήρανσης και σύσφιξης.

Αναφέρουμε μερικές θεραπείες αντιγήρανσης:

1. MESOSIN
Συσκευή Μη Ενέσιμης Μεσοθεραπείας.Προορίζεται αποκλειστικά για χρήση ιατρικής αισθητικής.Παράγει τα ίδια αποτελέσματα με την ενέσιμη μεσοθεραπεία,χωρίς βελόνες,χωρίς πόνο καιχωρίς αντενδείξεις.

Το δέρμα δρα ως ένα φυσικό εμπόδιο στην είσοδο ξένων ουσιών στον οργανισμό.Για να εισαχθεί μια ουσία διαδερμικά,πρέπει να διαπεράσει την κερατίνη στιβάδα.Αυτό επιτυγχάνει με τη συσκευή MesoSin.

R.F.M.: Πρόκειται για ένα σύστημα που αναπτύχθηκε και κατωχηρώθηκε από τα εργαστήρια της IT Pharma, την μέθοδο της Ηλεκτοδιείσδυσης μέσω των Διαμορφωμένων Ραδιο-Συχνοτήτων.

Πρόκειται για μια εναλλακτική μεσοθεραπεία χωρίς βελόνες,χωρίς πόνο και με εξαιρετικά ικανοποιητικά και επαρκή αποτελέσματα,καθώς επιτρέπει τη διείσδυση της επιθυμητής αγωγής και των ουσιών της στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος,όπως επιβάλλεται απο την εκάστοτε θεραπεία.Με τον τρόπο αυτό δεν εμφανίζονται παρενέργειες,και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα προβλημάτων.

Η δράση του R.F.M.

Ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί συγκεκριμένου μήκους κύματος εκπέμπονται μέσα από έναν μηχανισμό υψηλής συχνότητας και χαμηλής έντασης.Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης και η είσοδος των ενεργών προϊόντων γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα (από 0,25 σε 1,5 γρ.ανά λεπτό).Ως άμεση συνέπεια έχουμε την μείωση του χρόνου της θεραπείας.

2. ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΟ ΜΑΣΑΖ
με ειδικό μηχάνημα.
α) Διεγείρει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία.
β) Αποκαθιστά τι τόνο των μυών. Οι ρυτίδες λειαίνουν και οι μυς επανακτούν την σφριγηλότητά τους.
γ) Εξαλείφονται οι μόνιμες εκφράσεις από το στρες που δημιουργούν νέες γραμμές.

3. VITALIFT
Το πλέον ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτροθεραπείας, με μικρορεύματα για άνεση στην αγωγή και διαχρονικότητα στο αποτέλεσμα.
Το Vitalift είναι ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα ελεγχόμενο ολοκληρωτικά από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αγωγές
α) Αυτόματη διέγερση με patch. Τέσσερις διαφορετικές συνδεσμολογίες, ανάλογα με τισ ομάδες των μυών που θέλουμε να γυμνάσουμε.
β) Επιλεκτική μυοτόνωση με έτοιμα προγράμματα για όλες τις περιοχές του προσώπου.
γ) Drenage για παροχέτευση λέμφου (πρησμένα μάτια κλπ)
δ) Ιονισμός για καλύτερη απορρόφηση των προιόντων.
ε) Έλεγχος του επιπέδου υδρασίας δέρματος.
ζ) Φωτοανάπλαση στα 660nm,
Η μονόχρωματική δέσμη κόκκινου φωτός προκαλεί τη διέγερση των κυττάρων και τη παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης.
η) Ενεργοποιεί 10 μεταλλικούς ακροδέκτες με μικρορεύματα για την κυτταρική ανανέωση.
θ) Διεγείρει την αναγέννηση της επιδερμίδας.
ι) Αναζωογονεί το δέρμα.

4. ΡΕΤΙΝΟΛΗ

Είναι ένας ισχυρός αντιρρυτιδικός παράγοντας. Διεγείρει την κυτταρική ανάπλαση και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Συμβάλλει στην μείωση των ρυτίδων του προσώπου και επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος.

5. ΦΥΛΛΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ – ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ

Καταπολεμά και μειώνει τις ρυτίδες και τις ρυτίδες έκφρασης. Διεγείρει και τονώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ενυδατώνει βαθιά, οξυγονώνει και αναπλάθει το δέρμα.

6. RICH CARE CONSEPT

Αγωγή κατά των ρυτίδων με εφαρμογή πολυενεργών δραστικών ουσιών. Μάσκα χαβιάρι από οξύρυγχο, αμπούλες Q10, ALGEN GEL (Ζελέ φυκιών).

7. ANTI AGING PEARL ENERGY

Αγωγή κατά των ρυτίδων με εκχύλισμα πρωτεΐνης από μαργαριτάρια και βιταμινούχες κάψουλες.

8. ΣΥΣΦΙΞΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΡΕΥΜΑΤΑ

Τα μικρορεύματα είναι ρεύματα υψηλής συχνότητας, παρόμοιας με την συχνότητα που λειτουργούν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού. Έτσι το σώμα μας τα δέχεται πιο εύκολα σαν μια δικιά του λειτουργία.

Η εφαρμογή διαρκεί από 20΄ έως 40΄ κάθε φορά.

Είναι μια συνολική και αποτελεσματική αγωγή, δρώντας σε τρία στάδια ανάλογα με τη συχνότητα και τις κινήσεις.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.