Αλήθειες και Ψέμματα για τις δίαιτες

Facebooktwitterpinterest

1. Για να χάσει κανείς βάρος πρέπει να μην τρώει πρωινό, λένε κάποιοι ειδήμονες. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι και η καταστροφή τους. Το πρωινό είναι απαραίτητο για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός στις υποχρεώσεις της ημέρας. Μην το παραλείπετε!

2. Στη δίαιτα μπορούμε να καταναλώσουμε μαγειρεμένο φαγητό, όσπρια, λάδι και λαδερά φαγητά. Δεν παχαίνουν ιδιαίτερα όπως πολλοί νομίζουν. Αν καταναλώνονται με μέτρο είναι απαραίτητα

3. Μακάρι να υπήρχαν σωστές και ακίνδυνες δίαιτες express, ιδανικές για όλους όσοι θέλουν να χάσουν γρήγορα και εύκολα περιττά κιλά. Όμως, δεν υπάρχουν και αν σας συστήνουν κάποια αγνοήστε την: είναι επικίνδυνες για τον μεταβολισμό, τον οργανισμό και την ψυχολογία σας.

4. Οι διάφορες διαφημίσεις υποστηρίζουν ότι τα διάφορα όργανα παθητικής γυμναστικής που διαθέτουν τα ινστιτούτα αδυνατίσματος είναι πολύ αποτελεσματικά: σφίγγουν το σώμα, καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, γυμνάζουν τους μύες. Διαφημίσεις είναι, μην ακούτε…

5. Όλοι χάνουν με την ίδια ευκολία βάρος, όπως και όλοι με την ίδια ακριβώς ευκολία το διατηρούν

6. Τα διατροφικά συμπληρώματα δηλαδή τα προϊόντα που αποτελούνται από ένα ή περισσότερα βασικά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες) και συμπληρώνουν την διατροφή μας μπορούν να υποκαταστήσουν την κλασσική διατροφή

7. Πολλοί πιστεύουν ότι τα διατροφικά συμπληρώματα είναι ακίνδυνα και κατάλληλα για όλους μας. Ρωτήστε το γιατρό σας: για κάθε οργανισμό, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του, δίνεται συγκεκριμένο συμπλήρωμα για συγκεκριμένες ημέρες, σε συγκεκριμένη μορφή και ποσότητα.

8. Είναι must τα light προϊόντα: υποτίθεται βοηθούν στην δίαιτα. Η αλήθεια είναι ότι αντί το άτομο να ακολουθεί μια θερμιδικά ελεγμένη και ισορροπημένη δίαιτα, η οποία να στηρίζεται στα λαχανικά και τα φρούτα, ρίχνει όλο το βάρος στις λεγόμενες τροφές με λίγες θερμίδες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταναλώνει ποσότητες διπλάσιες από το κανονικό. Αποτέλεσμα; Σίγουρα δεν θα χάσει βάρος.

9. Καιρός να κόψετε τις διατροφικές συνήθειες που σάς φορτώνουν λίπος: λιτό πρωινό, υπερβολικά ελαφρύ μεσημεριανό και ένα πλούσιο βραδινό. Με αυτή τη διατροφή η ημερήσια διατροφή περιορίζεται ουσιαστικά σε ένα και μοναδικό γεύμα: το βραδινό, τις θερμίδες του οποίου όμως δεν μπορεί να κάψει ο οργανισμός αφού μετά το δείπνο ακολουθεί ο ύπνος. Αποτέλεσμα; Συσσώρευση λίπους!

10. Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού για νερό

11. Όσο πιο αδύνατο κορμί τόσο πιο υγειές και όμορφο…. Μην το πιστέψετε σε καμία περίπτωση. Το όμορφο έχει να κάνει με το πόσο γυμνασμένο είναι καθώς και από τα κοινωνικά πρότυπα ενώ το υγιές έχει να κάνει από το τι είδους διατροφή ακολουθεί ο καθένας.

12. Είναι αλήθεια πέρα ως πέρα ότι ο έλεγχος της πρόσληψης λίπους, έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους όσο και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου.

13. Μην διώχνετε το ψωμί από το τραπέζι σας,απλώς μην το συνδυάζετε με τυριά, λάδι, σάλτσες κλπ. Μαζί με τα άλλα δημητριακά, το ψωμί αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές υδατανθράκων. Μάλιστα τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον το 50% της ημερήσιας ενεργειακής ανάγκης

Πείτε ΝΑΙ στην δίαιτα χωρίς όμως να πέσετε σε διατροφικές παγίδες.

Μία είναι η αλήθεια, η οποία-καλώς ή κακώς-απομυθοποιεί πολλά δεδομένα της σύγχρονης μόδας γύρω από αυτό που λέμε fitness. Οι επιστήμονες τονίζουν: το μυστικό για απώλεια βάρους και διατήρησής των σωστών αναλογιών του σώματος βρίσκεται στα φρούτα και στα λαχανικά. Μάλιστα, σε συνδυασμό με μια τακτική άσκηση του σώματος και την μεγάλη κατανάλωση νερού, είναι ο μόνος αποδεδειγμένα χρήσιμος τρόπος καταπολέμησης του πάχους με υγεία.
Πηγή:www.ert.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.