Βλεφαροπλαστική

Facebooktwitterpinterest

Ένα από τα σημάδια της γήρανσης του προσώπου αποτελεί και η χαλάρωση του δέρματος των άνω και κάτω βλεφάρων που είναι συχνή τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες.
Η επέμβαση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει είτε τα άνω είτε τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο μαζί, ώστε να προσδώσει στην περιοφθαλμική περιοχή του ασθενούς μία πιο νεανική όψη.
Οι περιοχές γύρω από τα βλέφαρα περιλαμβάνουν εναποθέσεις λίπους που καθώς αυξάνουν σε μέγεθος και σε συνδυασμό με την ελάττωση της ελαστικότητας του δέρματος με την πάροδο της ηλικίας, προκαλούν την εμφάνιση ρυτίδων και χαλαρού δέρματος (σακούλων) γύρω από τον οφθαλμικό βολβό.
Οι ρυτίδες αυτές δίνουν στο άτομο μία κουρασμένη εμφάνιση. Το πρόβλημα αυτό διορθώνεται με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής.
Οι τομές γίνονται στο μεν άνω βλέφαρο, στην πτυχή του δέρματος και δεν είναι ορατές όταν το μάτι είναι ανοικτό, στο δε κάτω βλέφαρο οι τομές γίνονται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και καμουφλάρονται από αυτές.
Η αναισθησία που χρησιμοποιείται είναι τοπική.
Τις πρώτες 24 με 48 ώρες υπάρχει αρκετό οίδημα και πιθανότατα θολή όραση. Το οίδημα αρχίζει να οπισθοχωρεί σε περίπου 48 ώρες.
Τα ράμματα αφαιρούνται 4 με 5 μέρες μετά το χειρουργείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί make up μία έως δύο ημέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων.
Ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του ασχολίες εντός της πρώτης εβδομάδας και το οίδημα εξαφανίζεται μετά από 10 με 14 ημέρες.
Ασθενείς που υποφέρουν από ξηροφθαλμία πριν το χειρουργείο μπορεί να εμφανίσουν επίταση των συμπτωμάτων τους μετά το χειρουργείο, και για το λόγο αυτό συνίσταται η εξέτασή τους από οφθαλμίατρο προεγχειρητικά.
Μετεγχειρητικά, οι περισσότεροι ασθενείς δηλώνουν ότι η περιοφθαλμική τους περιοχή φαίνεται πιο νεανική και την αισθάνονται χαλαρή και ανανεωμένη, γεγονός που τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα.
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Τι αναισθησία απαιτείται για να γίνει η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;
Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και είναι τελείως ανώδυνη για τον ασθενή.
2. Τα αποτελέσματα της είναι μόνιμα;
Εφόσον, η επέμβαση γίνει από έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό κα αφαιρεθεί η σωστή ποσότητα λίπους από τα άνω και κάτω βλέφαρα, το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο. Εάν αφαιρεθεί μονάχα δέρμα από τα βλέφαρα (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το αισθητικό πρόβλημα θα επανέλθει στον ασθενή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
3. Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο μετεγχειρητικά;
Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής δεν απαιτεί την παραμονή του ασθενούς σε νοσοκομειακή μονάδα.
4. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις για την επίτευξη ενός αρμονικού αισθητικού αποτελέσματος του προσώπου;
Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής, συνδυάζεται πολλές φορές με την επέμβαση της ρυτιδεκτομής (face lift), διόρθωσης των ρυτίδων του λαιμού (neck lift), ωτοπλαστική, αυτομεταμόσχευση λίπους στις ρυτίδες του προσώπου, κλπ, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αισθητική βελτίωση της περιοχής του προσώπου.
5. Υπάρχει άλλη μέθοδος, εκτός της χειρουργικής για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος των άνω και των κάτω βλεφάρων;
Κρέμες, φαρμακευτικά σκευάσματα και μηχανήματα αισθητικής δεν μπορούν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση, είναι αυτή της χειρουργικής επέμβασης.
6. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.