Έρχεται το «Ταξίδι Ελπίδας», μια Υβριδική Εκδήλωση για Φροντιστές Ατόμων με  Άνοια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στη ΝόσοAlzheimer  τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, στην Πάτρα.

Facebooktwitterpinterest

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διοργανώνει «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα σε συνεργασία με το Ιατρείο Ψυχογηριατρικής και Πρώιμης Διάγνωσης Νευρονοητικών Διαταραχών της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την επιστημονική Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας.

Η εκδήλωση, που απευθύνεται  στους φροντιστές ατόμων με άνοια, την επιστημονική κοινότητα αλλά και το ευρύ κοινό, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 17:30 – 20:15,στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Πρωταρχικοί στόχοιτης εκδήλωσης είναινα αναδειχθούν νεότερα δεδομένα που αφορούν, τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Νόσου Alzheimer, αλλά και να απαντηθούν με εγκυρότητα ερωτήματα των ατόμων που αναλαμβάνουν την υποστήριξη αυτών που αντιμετωπίζουνδυσκολίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες και έχουν ανάγκη φροντίδας.Συνήθως οι φροντιστές είναι μέλη της οικογένειαςκαι είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν. Η αναγνώριση και ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

 

Στο «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα θα συμμετάσχουν οι:

Παναγιώτης Βλάμος,  Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ, Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής-Καθηγητής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας

Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής –Ψυχογηριατρικής Πανεπιστημίου Πατρών και Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Trinity College Dublin και Τechnical University Munich

Μαρία Φρούντα, ψυχολόγος, Επιστημονικά  Υπεύθυνη Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω», Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στην Πάτρα

Βασίλειος Στάμος, Επιμελητής Β, Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης (ΟΠΣΥ)

Ιωάννης Ελλούλ, Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Φίλιππος Γουρζής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών

 

Κωνσταντίνος Λυκέτσος, M.D., MHS, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ, Elizabeth Plank Althouse Professor, Johns Hopkins University, Director – Johns Hopkins Memory & Alzheimer’s Treatment Center, Director -Richman Family Precision Medicine Center of Excellence in Alzheimer’s Disease.

Μέγας Χορηγός τηςεκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα, που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος& της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω» και της Βιομηχανίας Φαρμάκων Bennett. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το IonianTv, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» & το ΑΝΤ1 RadioΠάτρας.

Η συμμετοχή στο εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ& θα υπάρχει Live Διαδικτυακή Μετάδοση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.