Η BristolMyersSquibb στηρίζει τους πληγέντες από την καταστροφική κακοκαιρία στη Θεσσαλία

BristolMyersSquibb στηρίζει τους πληγέντες από την καταστροφική κακοκαιρία στη Θεσσαλία Facebooktwitterpinterest

Αθήνα 28 Σεπτεμβρίου 2023 – Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS), ανταποκρινόμενη στην ανάγκη στήριξης των κατοίκων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel, προχώρησε στην αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες ενώ παράλληλαο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός BristolMyersSquibbFoundation,προχώρησε με την σειρά του σε οικονομική ενίσχυση με δωρεά ποσού ύψους 25.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με σκοπό την υποστήριξη του ανθρωπιστικού έργου του στην περιοχή.

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα κακοκαιρία, πέρα από την τραγωδία της απώλειας ανθρώπινων ζωών, είχε ως απολογισμό την τεράστια καταστροφή οικισμών και υποδομών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με συνέπεια την ταχεία εξάντληση απολύτως αναγκαίων αγαθών, όπως τρόφιμα και ρούχα. Σε αυτήν προστίθεται η έλλειψη τρεχούμενου και καθαρού νερού, συνθήκες που ευνοούν τη μετάδοση ασθενειών με δυνητικά σοβαρές συνέπειες για την υγεία, ιδίως για τα πιο ευπαθή άτομα. Καθώς διαμορφωνόταν η εικόνα αυτή και με την απειλή ενός αυξανόμενου υγειονομικού κινδύνου, η BMS Ελλάδας, απευθύνθηκε στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bristol Myers Squibb Foundation διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας την παροχή επείγουσας οικονομικής βοήθειας ύψους 25.000 δολαρίων, για την ανακούφιση των άμεσων αλλά και των μακροπρόθεσμων αναγκών των πλημμυροπαθών, είτε αυτές αφορούν σε υλικά αγαθά και υγειονομική περίθαλψη, είτε σε έργα αποκατάστασης και υποδομής.

Επιπροσθέτως, βαθιά ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής αρωγής, οι εργαζόμενοι στη BMS Ελλάδας συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας και ρουχισμό για τους πληγέντες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο εμφιαλωμένο νερό για την εξασφάλιση ασφαλούς πόσιμου νερού, αλλά και σε είδη στοιχειώδους υγειονομικής φροντίδας. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν απεστάλησαν στην έδρα της περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, προς διανομή στις γύρω περιοχές.

Ο Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε: «Θα ήθελα να μεταφέρω εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Bristol Myers Squibb για την άμεση ανταπόκρισή της στις ανάγκες των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Η γενναιόδωρη οικονομική υποστήριξη που παρείχε το Bristol Myers Squibb Foundation θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθειά μας για την ανακούφιση των κατοίκων και την ανάκαμψη της περιοχής».

Από την πλευρά της, η Ελισσάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της BMS Ελλάδας σημείωσε: «ΣτηBristol Myers Squibb εργαζόμαστε με σκοπό τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής σε όλα τα επίπεδα και κατανοούμε απόλυτα την ευθύνη που μας αναλογεί για την ανακούφιση των ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσμένεια, αλλά και για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Παρακολουθώντας συγκλονισμένοι αυτήν την άνευ προηγουμένου για τα ελληνικά δεδομένα καταστροφή, κινηθήκαμε άμεσα και μεθοδευμένα για να συνδράμουμε, μέσω του Bristol Myers Squibb Foundation, αλλά και των ανθρώπων μας σε τοπικό επίπεδο, στην προσπάθεια αποκατάστασης των πληγμάτων. Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στους κατοίκους της Θεσσαλίας και εύχομαι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας να φανούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

«Η BMS Ελλάδας επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, μας μετέφερε τη δραματική εικόνα που επικρατούσε στην περιοχή της Θεσσαλίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην έγκριση της επείγουσας οικονομικής ενίσχυσης και, μέσω αυτής, στην εκπλήρωση του σκοπού μας: την προαγωγή της ισότιμης πρόσβασης στην υγεία για τους ανθρώπους από ευάλωτες κοινότητες» δήλωσε ο JohnDamonti, VicePresident, CorporatePhilanthropy&PatientAssistanceFoundation;President,BMSFoundation.

Σχετικά με τη Bristol Myers Squibb

Η Bristol Myers Squibb είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, με αποστολή να ανακαλύπτει, να αναπτύσσει και να παρέχει καινοτόμα φάρμακα που συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bristol Myers Squibb, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bms-greece.gr.Οι εταιρίες Celgene και JunoTherapeutics είναι θυγατρικές εταιρίες που ανήκουν εξολοκλήρου στη Bristol-MyersSquibbCompany. Σε ορισμένες χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγωτης τοπικής νομοθεσίας, η Celgene και η JunoTherapeutics αναφέρονται ως Celgene, μια εταιρεία της BristolMyersSquibb και JunoTherapeutics, μια εταιρεία της BristolMyersSquibb.

 

#   #   #

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.