Να τρώτε πατάτες, κάνουν καλό στην υγεία!

Να τρώτε πατάτες, κάνουν καλό στην υγεία! Facebooktwitterpinterest

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, οι πατάτες δεν έχουν αρνητική επίδραση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, σύμφωνα με ερευνητές στο Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας Pennington του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα.

Οι πατάτες είναι γεμάτες με βασικά θρεπτικά συστατικά, γεμάτες με οφέλη για την υγεία και δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, όπως έχει υποτεθεί.
Οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε το ίδιο βάρος τροφής ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα σε θερμίδες για να αισθάνονται χορτάτοι, επομένως τρώγοντας τροφές που είναι βαρύτερες σε βάρος και χαμηλές σε θερμίδες, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη βρέθηκαν πιο χορτάτοι και πιο γρήγορα, και συχνά δεν ολοκλήρωναν καν το γεύμα τους όταν τα πλούσια σε θερμίδες είδη των γευμάτων τους αντικαταστάθηκαν με πατάτες.
Οι συμμετέχοντες ήταν υπέρβαροι, παχύσαρκοι ή με αντίσταση στην ινσουλίνη, αλλά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από την κατανάλωση πατάτας και όλοι όσοι συμμετείχαν στην πραγματικότητα έχασαν βάρος.!

Οι άνθρωποι συνήθως δεν ακολουθούν μια δίαιτα που δεν τους αρέσει ή που δεν είναι αρκετά ποικίλη, αλλά οι πατάτες μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς τρόπους για ποικιλία σε μια δίαιτα και είναι ένα αρκετά φθηνό τρόφιμο για να ενσωματωθούν σε μια δίαιτα.

Photo by Clark Douglas on Unsplash

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.