ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΑΓΓΕΙΑΚΗ Ή ΥΓΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΟΣ (nAMD) ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ (DME)

ΦΣΘ: Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η ανοιχτή εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού Facebooktwitterpinterest

21 Σεπτεμβρίου 2022
Η Διεθνής Κοινότητα των Συλλόγων που εκπροσωπούν τους ασθενείς με εκφυλιστικές παθήσεις του Αμφιβληστροειδούς, της Ωχράς Κηλίδας και του Οπτικού Νεύρου που επιφέρουν σοβαρή απώλεια της όρασης έως και τυφλότητα, καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών ( Π.Ε.Α. ) που εκπροσωπεί τους ασθενείς αυτούς στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν τα ευχάριστα νέα για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας νέας θεραπείας με τη χρήση του σκευάσματος Vabysmo ® ( faricimab ) της φαρμακευτικής εταιρίας Roche για την θεραπευτική αντιμετώπιση της νεοαγγειακής ή υγρού τύπου Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδος και του Διαβητικού Οιδήματος.

Η έγκριση αυτή επήλθε ώς αποτέλεσμα τεσσάρων κλινικών μελετών φάσης ΙΙΙ στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 3.000 ασθενείς.
Η Retina International (R.I.) και η Π.Ε.Α. χαιρετίζουν τη πρόσφατη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σκευάσματος Vabysmo ® ( faricimab ) για τη θεραπεία των προαναφερόμενων παθήσεων, διευρύνοντας έτσι τις θεραπευτικές δυνατότητες για την πρόληψη της τυφλότητας στους ασθενείς με μειωμένη όραση που διαβιούν με τις εν λόγω νόσους.
Έτος Ιδρύσεως
1989
33
ΧΡΟΝΙΑ
1989 – 2022
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ. 8159, Τ.Κ. 10210 • τηλ.: 210 52 38 389 • fax: 210 52 46 930
Κεντρικό Γραφείο: Βερανζέρου 14, 2ος όροφος, Ομόνοια 10432
e-mail: pea@retina.gr • website: http://www.retina.gr
«Αυτές οι παθήσεις του αμφιβληστροειδούς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή διαταραχή της όρασης και απαιτούν έγκαιρη παρέμβαση. Το nAMD και το DME αντιπροσωπεύουν επίσης σημαντική επιβάρυνση για τους ασθενείς, τους φροντιστές τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Η R.I. ως οργανισμός υπό την ηγεσία ασθενών που ενδιαφέρεται για την ευημερία όλων όσων επηρεάζονται από κληρονομικά εκφυλιστικά νοσήματα του αμφιβληστροειδούς που σχετίζονται με την ηλικία, καλεί τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να διασφαλίσουν την πρόσβαση των ασθενών σε αυτές τις θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή τους και ότι μπορούν να φτάσουν σε αυτούς χωρίς καθυστέρηση, προς όφελος της όρασης τους και μείωσης του ευρύτερου κοινωνικού και οικονομικού κόστους που επιβαρύνει τα Συστήματα Υγείας και την Πολιτεία», αναφέρει η Διευθύνων Σύμβουλος της Retina International, Avril Daly.
Οι παθήσεις DME και το nAMD είναι δύο από τις κύριες αιτίες απώλειας όρασης παγκοσμίως και επηρεάζουν περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανθρώπους.
Η έγκριση του σκευάσματος Vabysmo , που είναι το πρώτο δι – ειδικό αντίσωμα που εγκρίθηκε για χρήση στον οφθαλμό, προσφέρει ελπίδα για βελτίωση και προστασία της όρασης με λιγότερες ενέσεις.
Ειδικότερα αναφέρονται:
• Τα ερευνητικά δεδομένα μελετών Φάσης ΙΙΙ έδειξαν ότι άτομα με παθήσεις nAMD και DME που έλαβαν θεραπεία με Vabysmo έως και κάθε τέσσερις μήνες πέτυχαν παρόμοια αποτελέσματα σε σύγκριση με τη λήψη θεραπείας κάθε δύο μήνες με το σκεύασμα aflibercept.
• Επιπλέον, οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με Vabysmo δέχτηκαν έως και 33% μικρότερο μέσο αριθμό ενέσεων σε σύγκριση με τη χρήσης του σκευάσματος aflibercept
• Η μείωση του αριθμού των οφθαλμικών ενέσεων με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να προσφέρει ένα λιγότερο δύσκολο και επώδυνο πρόγραμμα θεραπείας για τα άτομα, τους φροντιστές τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης
• Το σκεύασμα Vabysmo στοχεύει και αναστέλλει ταυτόχρονα δύο μονοπάτια της νόσου που περιλαμβάνουν το Ang-2 και το VEGF-A που συνδέονται με έναν αριθμό απειλητικών για την όραση καταστάσεων του αμφιβληστροειδούς
Περισσότερες πληροφορίες για την έγκριση του νέου σκευάσματος Vabysmo της εταιρίας Roche, μπορειτε να αναζητήσετε: https://www.roche.com/media/releases/med-cor-2022-09-19
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών ( Π.Ε.Α. )

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.