Πελματογράφημα

Πελματογράφημα Facebooktwitterpinterest

Το πελματογράφημα αποτελεί μια μέτρηση και αποτύπωση των φορτίων που κατανέμονται στον άκρα πόδα κατά τη διάρκεια της στάσης σε ουδέτερη θέση (στατική μέτρηση) αλλά και κατά τη διάρκεια της βάδισης (δυναμική μέτρηση).

Μια πλατφόρμα μέτρησης (πελματογράφος) καταγράφει ηλεκτρονικά τη γραμμή της βάδισης, τα επιμέρους φορτία και αποτυπώνει το σχηματισμό του πέλματος όταν έρχεται σε επαφή με το έδαφος . Η μέτρηση πραγματοποιείται χωρίς ακτινοβολία ή άλλα επιβλαβή στοιχεία.

Το αποτέλεσμα μας δείχνει τυχόν παθογένειες όπως πλατυποδία, βλαισοπλατυποδία, κοιλοποδία, πρηνισμό ή υποπρηνισμό και μας καθοδηγεί στην κατασκευή του σωστού ορθωτικού πάτου για τυχόν παθήσεις ή/και προληπτικά για την αποφυγή αυτών. Πελματιαία απονευρωσίτιδα, πτώση κεφαλής μεταταρσίων, κότσι με βλαισό μέγα δάκτυλο, νευρίνωμα Morton, άκανθας, μυικές ατροφίες, ανισοσκελίες και πολλές ακόμα παθήσεις μπορούν να αντιμετωπισθούν με την κατασκευή των κατάλληλων ορθωτικών πάτων.

Οι πάτοι είναι εξατομικευμένοι για το κάθε πόδι επικεντρώνοντας κατά την κατασκευής τους στην αντιμετώπιση της εκάστοτε πάθησης αλλά και σε πρόληψη τραυματισμών για κάθε δραστηριότητα (ορθοστασία, άσκηση, οδήγηση κ.λ.π). Η προσαρμογή τους γίνεται σε ευρύχωρο υπόδημα. Είναι πολύ σημαντικό η κλινική εικόνα-εξέταση του ενδιαφερόμενου να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό.
Στο ιατρείο μας η εξέταση και ανάλυση του αποτελέσματος του πελματογραφήματος πραγματοποιείται από Ιατρό Ορθοπεδικό Χειρούργο σε συνεργασία με Φυσικοθεραπευτή.

Το Ιατρείο μας μπορεί επίσης να προτείνει κατάλληλα υποδήματα με σωστές προδιαγραφές, αλλά και αθλήτικά υποδήματα που καλύπτουν τη τάση πρηνισμού, υποπρηνισμού ή το ουδέτερο πάτημα. Το κατάλληλο υπόδημα σε συνδυασμό με τον ορθωτικό πάτο δίνει το βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα για μια σωστή βάδιση και ανακούφιση τυχόν ενοχλήσεων σε κάθε δραστηριότητα μας.

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.