Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδια

Facebooktwitterpinterest

Υλικά για 75-80 μερίδες:
4 ποτήρια ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας κονιάκ
6 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι μπύρα
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Καρύδια σπασμένα
Σουσάμι καβουρδισμένο τριμμένο

Για το σιρόπι

1 κιλό μέλι θυμαρίσιο
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό

Tips: Πλάστε τα μελομακάρονα αρκετά μικρά, έτσι ώστε να μην χρειάζονται πολύ ώρα μέλωμα. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή και προσοχή να μην παραζυμώσετε. Συνταγή μελομακάρονα γεμιστά με καρύδια, γρήγορα και εύκολα με 147 θερμίδες ανά μερίδα.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν και έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Παίρνουμε τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα. Τα αραδιάζουμε σε ταψί. Ελαφρά κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουνε. Μόλις πάρει βράση είναι έτοιμο.
Σιροπιάζουμε, κουταλιά κουταλιά ρίχνοντας παντού σιρόπι, με το ένα να είναι ζεστό και το άλλο κρύο (ή το γλυκό ζεστό και το σιρόπι κρύο ή το σιρόπι ζεστό και το γλυκό κρύο).
Πασπαλίζουμε με καρύδια και σουσάμι. Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 3,5 κιλά.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 40 γρ.
Ενέργεια 147 kcal
Πρωτεΐνες 1,4 γρ.
Υδατάνθρακες 21,1 γρ.
Λιπαρά 6,4 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 1 mg

Τόνι Νζέιμ, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τόνι Νζέιμ,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.