PRAKSIS και Citi Foundation ανανεώνουν τη συνεργασία τους

Στο διαγωνισμό “PRAKSIS BCC Business Awards - Powered by the Citi Foundation” το πρώτο βραβείο των 3.000 ευρώ έλαβε η Blacklight, η κοινωνική επιχείρηση που εκπαιδεύει τις εταιρίες λιανικού εμπορίου πώς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές με προβλήματα όρασης. Facebooktwitterpinterest

PRAKSIS και Citi Foundation ανανεώνουν τη συνεργασία τους για τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών.

Η ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS και το Citi Foundation ανανεώνουν ξανά τη συνεργασία τους για τη συνέχιση του βραβευμένου και επιτυχημένου προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center (BCC), με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Citi ανανεώνει μέχρι τον Ιανουάριο 2021 τη χρηματοδότηση του προγράμματος επιχειρηματικότητας PRAKSIS BCC, με στόχο την υποστήριξη τουλάχιστον 120 νέων επιχειρηματιών, με τα εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε βιώσιμη επιχείρηση.
Το Citi Foundation, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, είναι αποκλειστικός χρηματοδότης του PRAKSIS BCC από τον Αύγουστο 2016 και μέχρι τώρα αυτή η συνεργασία έχει να επιδείξει τρεις βραβεύσεις (Education Business Awards 2017 & 2018), τη δημιουργία 85 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 200 θέσεων εργασίας. Η μεθοδολογία του PRAKSIS BCC στηρίζεται στην ολιστική στήριξη των νέων επιχειρηματιών.
Αφενός υποστηρίζεται η επιχειρηματική ιδέα, με τη συμβουλευτική, τον προγραμματισμό και τη στρατηγική που χρειάζεται προκειμένου να μετατραπεί σε βιώσιμη επιχείρηση. Αφετέρου, ενισχύεται ο ίδιος ο επιχειρηματίας, με την ενδυνάμωση των προσωπικών του δεξιοτήτων προκειμένου να επιτύχει στην επιχειρηματική σκηνή.
«Ο προληπτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων της PRAKSIS καθώς και η έμφαση που δίνουμε στην εξατομικευμένη προσέγγιση, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων και των δεξιοτήτων κάθε ατόμου ξεχωριστά, βρίσκουν πρακτική εφαρμογή στο PRAKSIS BCC.» δήλωσε η πρόεδρος της PRAKSIS, Ντίνα Βαρδαραμάτου.
Αναφορικά με τη συνεργασία των δύο οργανισμών, ο κος Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας συμπλήρωσε: «Βασιζόμενοι στην παγκόσμια εμπειρία μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι για να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερο επίπεδο απασχόλησης είναι απαραίτητη η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και η επαγγελματική
κατάρτιση των νέων με παράλληλη ανάδειξη των δεξιοτήτων τους. Στην Ελλάδα, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress το Ίδρυμα Citi, χρηματοδοτεί το βραβευμένο πρόγραμμα BCC, προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες νέων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να συμβάλλει στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας».
Το PRAKSIS BCC έχει αναπτύξει συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς όπως Deloitte, Oriflame, ΚΕΜΕΛ, The People’s Trust, AFI, Saint Startup που συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, το PRAKSIS BCC έχει κινητοποιήσει μία ομάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που απαρτίζουν την ομάδα των «Ambassador» του προγράμματος. Μεταξύ αυτών οι: Αιμ. Κυριάκου (Citi Country Officer) Αλ. Αγγελόπουλος (CEO, Aldemar Resorts), Κ. Μαρινάκης (CEO, Oriflame), Σ. Μπατζιάς (Principal on Strategy, Deloitte), Δ. Κρις (CEO, Tuvunu), Μ. Λαμπράκη (Chef, συγγραφέας), Γ. Καρακάσης (Master of Wine), Δ. Φουντουκάκου (Γεν. Διευθύντρια, IST College)
και H. Mangipudi (CEO, finUNO).
PRAKSIS BCC Business Awards – Powered by the Citi Foundation
Την Τετάρτη 3 Ιουλίου υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας «PRAKSIS BCC Business Awards – Powered by the Citi Foundation», όπου βραβεύθηκαν οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που συμμετείχαν στους 3 τελευταίους κύκλους του προγράμματος.
Το πρώτο βραβείο και το έπαθλο των 3.000 ευρώ έλαβε η BlackLight η κοινωνική επιχείρηση η οποία εκπαιδεύει εταιρίες λιανικού εμπορίου πώς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές με προβλήματα όρασης.
Το δεύτερο έπαθλο των 2.000 ευρώ απονεμήθηκε στην Alios Tours, την επιχείρηση εναλλακτικών ξεναγήσεων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Το τρίτο έπαθλο των 1.000 ευρώ έλαβε η Why Math, η οποία θέλει να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα μαθηματικά μέσω εναλλακτικών εργαστηρίων.
Αιτήσεις συμμετοχής για το PRAKSIS BCC γίνονται δεκτές μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το praksisbcc.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το PRAKSIS Business Coaching Center
Από το 2014, η PRAKSIS έχει αναγνωρίσει πως η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη μείωση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού.
Έτσι, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS Business Coaching Center  ένα βραβευμένο και εντατικό πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που ακολουθεί μία ολιστική προσέγγιση.
Το PRAKSIS Business Coaching Center ξεχωρίζει γιατί αφορά κάθε είδους επιχείρηση, για κάθε κλάδο της οικονομίας, για την εξατομικευμένη και προσωποποιημένη προσέγγιση που ακολουθεί, αλλά και γιατί εστιάζει τόσο στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση όσο και στο coaching.
Για ένα διάστημα 4 μηνών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, οι συμμετέχοντες στο PRAKSIS Business Coaching Center έχουν διαδοχικές ατομικές συναντήσεις με επιχειρηματικούς συμβούλους και business coaches και συμμετέχουν σε σεμινάρια ενίσχυσης επιχειρηματικών δεξιοτήτων που
υλοποιούνται από κορυφαίους παράγοντες της αγοράς όπως η Citi, η Deloitte, η Oriflame, το ΚΕΜΕΛ κ.α.
Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα εμπιστεύθηκαν και χρηματοδότησαν διακεκριμένοι φορείς όπως το Citi Foundation, το Ίδρυμα JP Morgan, η Visa και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.
Ta αποτελέσματα τους δικαιώνουν, καθώς ένας στους τρεις συμμετέχοντες έχει κάνει την ιδέα του πράξη, ενώ έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 60 επιχειρήσεις και 129 νέες θέσεις εργασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής στο praksisbcc.gr και στη σελίδα στο Facebook @praksis.bcc.
Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi
Η πρωτοβουλία “Pathways to Progress” του Citi Foundation, μέσω της οποίας χρηματοδοτείται το BCC της PRAKSIS από τον Αύγουστο 2016, αφορά σε ένα τριετές πρόγραμμα επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων και εθελοντικής προσφοράς 10.000 εργαζομένων της Citi, με στόχο να υποστηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση 500.000 νέων σε όλον τον κόσμο για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας.
Πρόκειται για την επέκταση μίας αρχικής προσφοράς 50 εκατομμυρίων δολαρίων που υποστήριξε περισσότερους από 100.000 νέους σε δέκα πόλεις των ΗΠΑ.
Η πρωτοβουλία Pathways to Progress στοχεύει στη μείωση της ανεργίας των νέων στις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο, στη βελτίωση της ποιότητας του εργατικού δυναμικού δημιουργώντας ευκαιρίες για πρώτη εργασία, πρακτική, επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων.
Ταυτόχρονα, παρουσιάζει τα ευρήματα μίας νέας παγκόσμιας έρευνας που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο αισιοδοξίας των νέων αλλά και την έλλειψη που υπάρχει σε ευκαιρίες και δεξιότητες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.