Λαπαροσκοπικός Έλεγχος Υπογονιμότητας

Facebooktwitterpinterest

Γιατί λαπαροσκόπηση όταν υπάρχει θέμα υπογονιμότητας;

Αποτελεί το καλύτερο διαγνωστικό εργαλείο για την διάγνωση ανατομικών αλλά και λειτουργικών παραγόντων υπογονιμότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια στοχευμένη και εξατομικευμένη θεραπεία υπογονιμότητας.

Με την λαπαροσκόπηση πετυχαίνουμε τη θεραπεία  των παραγόντων υπογονιμότητας, (ενδομητρίωση, συμφύσεις, μη διαβατές σάλπιγγες, παθολογία ωοθηκών και μήτρας).

Ακόμη και στις περιπτώσεις μη ύπαρξης σοβαρής παθολογίας , μόνο με την κινητοποίηση των σαλπίγγων και των ωοθηκών αλλά και με το πέρασμα σκιαγραφικού υγρού από τις σάλπιγγες κατά την λαπαροσκόπηση, τα ποσοστά  σύλληψης και εγκυμοσύνης μέσα στο εξάμηνο από την λαπαροσκόπηση ανεβαίνουν σημαντικά.

Υστεροσαλπιγγογραφία  ή  Λαπαροσκόπηση;

Η υστεροσαλπιγγογραφία (HSG)  θα δώσει περίπου το 75% των πληροφοριών όσον αφορά την διαβατότητα των σαλπίγγων σε σύγκριση με το 100% της λαπαροσκόπησης.

Αυτό συμβαίνει επειδή η υστεροσαλπιγγογραφία (HSG)  δεν μπορεί να αποκλείσει την παρουσία συμφύσεων που μπορούν να περιβάλλουν τις ωοθήκες. Αυτές οι συμφύσεις μπορούν να αποτρέψουν  τα ωάρια (αυγά) από το να έχουν πρόσβαση στα ανοικτά άκρα των σαλπίγγων κατά την ωορρηξία με αποτέλεσμα να μην έρθουν ποτέ σε επαφή με τα σπερματοζωάρια.

Δεν μένω έγκυος…

Πότε πρέπει να σκεφτώ σοβαρά ότι πρέπει να κάνω Λαπαροσκόπηση;

Σε περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας.

Όταν υπάρχουν παθήσεις όπως ινομυώματα, ενδομητρίωση ή ενδείξεις παρουσίας κοιλιακών  συμφύσεων (η ασθενής χρήζει διάγνωσης και θεραπείας την ίδια στιγμή).

Σε περιπτώσεις πολλαπλών αποτυχιών εξωσωματικών η και σπερματεγχύσεων.

Όταν η υπογονιμότητα συνδυάζεται με πυελικό άλγος, η πόνο κατά την περίοδο και την επαφή (πιθανή παρουσία ενδομητρίωσης, άρα και ύπαρξη συμφύσεων και βλαβερών βιοχημικών παραγόντων για το ωάριο).

Τι πρέπει να κάνω για να αποφασίσω;

Μιλήστε με τον ειδικό ενδοσκοπικό χειρουργό γυναικολόγο Dr. Μαρινάκη.

Θα πρέπει να εξεταστείτε, από τον γιατρό και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένδειξη για το χειρουργείο.

Αν σας αποθαρρύνουν για την λαπαροσκοπική μέθοδο και δεν έχετε αρκετές πληροφορίες τόσο για την ένδειξη της επέμβασης, όσο και για το πρόγραμμα της  θεραπείας σας, τότε πιθανόν να βρίσκεται στο λάθος μέρος.

Οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις είναι από τις ασφαλέστερες αλλά κάθε ιατρική πράξη είναι ασφαλής μόνο όταν εκτελείται από ειδικούς.

Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης είναι ειδικός ενδοσκοπικός χειρουργός με πιστοποιήσεις στην Υστεροσκοπική και Ανώτατη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Διετέλεσε μέλος της Λαπαροσκοπικής εκπαιδευτικής μονάδας  MATTU  του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πόσο θα είναι το κόστος της επέμβασης;

Το κόστος μιας λαπαροσκοπικής επέμβασης δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό της ανοιχτής μεθόδου. Εξαρτάται από το ταμείο που έχετε και το ασφαλιστήριο σας.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.