7η Διημερίδα Παιδοπνευμονολογίας – Παιδοαλλεργιολογίας

Facebooktwitterpinterest

& Φροντιστήριο: Η βρογχοσκόπηση ως κλινικό εργαλείο.

Παιδοπνευμονολογική και Παιδοαλλεργιολογική ΜονάδαΓ΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ – ΠΓΝ «Αττικόν» 1-2 Απριλίου 2016
Αθήνα, Electra Palace (N. Νικοδήμου 18, Αθήνα)

Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,

με πολλή χαρά σε προσκαλούμε στην 7η Παιδοπνευμονολογική & Παιδοαλλεργιολογική Διημερίδα που διοργανώνει η Παιδοπνευμονολογική & Παιδοαλλεργιολογική Μονάδα της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ίσως πρόσεξες πως φέτος η Εκδήλωση επεκτείνεται από Ημερίδα σε Διημερίδα. Το αποφασίσαμε για να δοθεί η δυνατότητα προσφοράς μιας επιπλέον πιο εκπαιδευτικής δράσης και παράλληλα για να καλυφθούν τα δύο πεδία, της Παιδοπνευμονολογίας και της Παιδοαλλεργιολογίας.

Η πρώτη μέρα (Παρασκευή, 1η Απριλίου) συνιστά κλειστό Κλινικό Φροντιστήριο με κεντρικό θέμα «Η βρογχοσκόπηση ως κλινικό εργαλείο». Απευθύνεται σε όσους έχουν ειδικό ενδιαφέρον στην εύκαμπτη παιδιατρική βρογχοσκόπηση. Ο αριθμός των εγγραφών είναι περιορισμένος για να εξασφαλισθεί η ενεργή και διαδραστική συμμετοχή όσων το παρακολουθήσουν. Με στόχο η εκπαιδευτική εκδήλωση να είναι απολύτως πρακτικού χαρακτήρα (hands-on), θα προσφέρεται η δυνατότητα στον καθένα που θα συμμετάσχει να οδηγήσει το βρογχοσκοπίο πάνω σε πρόπλασμα. Όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα έχουν κληθεί να παρουσιάσουν την εμπειρία τους και να διδάξουν γνωστοί ξένοι και Έλληνες πνευμονολόγοι και παιδοπνευμονολόγοι με άφθονο κλινικό υλικό.

Η επόμενη μέρα (Σάββατο, 2 Απριλίου) είναι επίσης μονοθεματική με κεντρικό θέμα «Τα αλλεργιογόνα». Απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ειδικότερο ενδιαφέρον στην παιδοαλλεργιολογία. Καταβλήθηκε προσπάθεια τα θέματα να προσφέρουν σύγχρονη γνώση, ενίοτε γνώση αιχμής. Μερικά από αυτά αφορούν στην καθημερινότητα, ερμηνεύουν πρακτικές και δίνουν νέες κατευθύνσεις. Συνάδελφε, με χαρά σε προσκαλούμε να μας τιμήσεις και φέτος με την παρουσία σου και την ενεργή συμμετοχή σου. Σου υποσχόμαστε ότι θα αισθανθείς τη γοητεία της νέας γνώσης και τη χαρά της επικοινωνίας των φίλων.

Με εκτίμηση και φιλία,
Κώστας Ν. Πρίφτης

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.