«Λαπαροσκόπηση στη γυναικολογική ογκολογία»

Facebooktwitterpinterest

Επιστημονικό Σεμινάριο: Λαπαροσκόπηση στη Γυναικολογική Ογκολογία (MISGO Seminar)

Η Κλινική ΡΕΑ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα: Λαπαροσκόπηση στη Γυναικολογική Ογκολογία (MISGO Seminar) με συμμετοχή που ξεπέρασε τους 200 συνέδρους.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (Ε.Ε.Γ.Ε.), της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Γ.Ο.) καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO). Υπεύθυνος του σεμιναρίου ήταν ο Νίκος Ακρίβος, Γυναικολόγος Ογκολόγος, ενώ υπήρχε διεθνής συμμετοχή καθώς το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους 6 ομιλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των ιατρών για τις τελευταίες εξελίξεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια η λαπαροσκοπική χειρουργική στη γυναικολογική ογκολογία καθώς και για τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των κακοήθων όγκων του γυναικείου γεννητικού συστήματος.

Πραγματοποιήθηκαν 4 συνεδρίες εκ των οποίων η μία αφορούσε βίντεο με τις βασικές ογκολογικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται πλέον λαπαροσκοπικά ενώ στις υπόλοιπες αναλύθηκαν ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την ασφάλεια και τους περιορισμούς της λαπαροσκόπησης στη γυναικολογική ογκολογία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.