Σε λειτουργία τέθηκε από τον Όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ το 2οακτινοθεραπευτικό σύστημα Tomotherapy.

Facebooktwitterpinterest

Πρόκειται για το μοναδικό σύστημα με ενσωματωμένο αξονικό τομογράφο, που θεραπεύει όλο το φάσμα των ασθενών που χρήζουν ακτινοθεραπείας.

Το σύστημα Tomotherapy θεωρείται πρωτοπόρο για την αντιμετώπιση όλων των ογκολογικών περιστατικών, καθώς είναι το μόνο σύστημα που παρέχει εξαιρετικήπροστασία των υγιών ιστών, προκαλώντας τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες.

Το σύστημα Ελικοειδούς Τομοθεραπείας – Tomotherapy  με δυνατότητα απεικονιστικής καθοδήγησης με Αξονικό Τομογράφο – IGRT, προσφέρει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διαμορφούμενης έντασης ακτινοβόλησης – IMRT, σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο (5-10′).

Εξαιτίας του ενσωματωμένου αξονικού τομογράφου, έχει τη δυνατότητα προσαρμογής του πλάνου θεραπείας, με αποτέλεσμα να παρέχει εξαιρετική προστασία των υγιών ιστών, μέσω μια υπεραπλουστευμένης για τον ασθενή θεραπευτικής διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι ετησίως στη χώρα μας περίπου 22.000 ασθενείς με καρκίνο χρειάζονταιακτινοθεραπεία.

Σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενώναυξάνονται διαρκώς, εξαιτίας και της αδυναμίας του δημοσίου συστήματος, ο Όμιλος Ιατρόπολις επιδιώκει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες εγκαθιστώντας και το 2ο σύστημα Tomotherapy στο Χαλάνδρι.

Ο Όμιλος Ιατρόπολις τον Νοέμβριο του 2013, είχε εισαγάγει στην ελληνική αγορά για πρώτη φορά το σύστημα Tomotherapy, το οποίο και έφερε επανάσταση στην ακτινοθεραπεία για την παροχή υπηρεσιών στην ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπείας, για κάθε έναεκατομμύριο πληθυσμού (1 εκατ.), απαιτούνται επτά (7) μηχανήματα, ενώ στα δημόσια νοσοκομεία σήμερα υπάρχουν 2,2 μηχανήματα. Αν προσθέσει κανείς και αυτά του ιδιωτικού τομέα, η αναλογία είναι 3,5 μηχανήματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ και για τις ακτινοθεραπείες, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους κανόνες κοστολόγησης του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.