Συνέδριο Infocom: Οι εξελίξεις στο χώρο του m-Health

Facebooktwitterpinterest

Τις εξελίξεις στο χώρο του m-Health (mobile), ενός όρου που περιγράφεται ως η άσκηση της ιατρικής και των υπηρεσιών υγείας μέσω των κινητών συσκευών, θα παρουσιάσουν ειδικοί σε θέματα υγείας και τεχνολογίας στο 5ο συνέδριο Infocom Mobile World την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η έλευση των έξυπνων συσκευών (smartphones, tablets) και των συσκευών Μ2Μ (Machine to Machine) προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία για τους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας. Η μεγάλη κάλυψη από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπουν στους γιατρούς αλλά και σε άλλους γνώστες σε θέματα υγείας, πρώτων βοηθειών, κτλ., να προβούν μεταξύ άλλων σε διάγνωση, να παρακολουθούν και να επικοινωνούν με τους ασθενείς με πρωτοφανή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Οικοδεσπότης του section Mobile Health που θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου θα είναι ο director της Ristart και ιδρυτής του Pharma Journal Ιωάννης Οφάκογλου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει με βάση τα παραπάνω μια εισαγωγή στο θέμα και θα κατευθύνει τη συζήτηση. Το συγκεκριμένο section γίνεται με τη συνεργασία του Pharma Journal.

Το συνέδριο, το οποίο προσφέρει δωρεάν παρακολούθηση, περιλαμβάνει 6 ενότητες: Η πρώτη με τον τίτλο “Mobilizing Business” θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 – 12:30 και θα αναφερθεί στο πως μπορεί η σύγχρονη επιχείρηση να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές για κινητά (applications) για να αλλάξει τόσο τον τρόπο που λειτουργεί εσωτερικά, όσο και το πως προσεγγίζει την αγορά.

Παράλληλα με αυτήν θα διεξαχθεί τις ίδιες ώρες και η ενότητα “m-Health: In mobile we trust”, αφορώντας τις εφαρμογές υγείας στις οποίες έχουν γίνει άλματα καινοτομίας και δημιουργικής σκέψης.

Στην δεύτερη με τίτλο “Need 4 speed”, η οποία θα διεξαχθεί στις 13:00 – 14:00, πάροχοι και κατασκευαστές θα αναλύσουν τη στρατηγική τους για το πως οριοθετείται και πως επιτυγχάνεται η εμπειρία του πελάτη.

Η παράλληλη αυτής της ενότητας, “Mobile marketing: Customers are mobile”, θα ξεκινήσει την ίδια ώρα και θα καταλήξει στις 14:30. Η συγκεκριμένη θα ασχοληθεί με το πως πάροχοι και brands μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση big data, analytics, gamification, την τεχνολογία εντοπισμού θέσης και τη διαδραστικότητα, με τελικό στόχο την εξατομίκευση της εμπειρίας του πελάτη. Θα παρουσιαστούν επίσης πλατφόρμες, αλλά και βέλτιστες πρακτικές σε μια αγορά στην οποία οι ελληνικές επιχειρήσεις διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο.

Στην τρίτη ενότητα “The “m” factor changes the world”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 14:00 έως τις 16:00, θα συζητηθούν ο ανταγωνισμός και τα στενά περιθώρια του monetization στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς και οι συνεχώς νέες προσεγγίσεις που εμφανίζονται στο προσκήνιο.

Τέλος, στις 17:00 με 18:00 θα διεξαχθεί η καταληκτική ενότητα της ολομέλειας, όπου στελέχη και εταιρίες που οδηγούν την αγορά θα μιλήσουν για το όραμά τους για μια συνδεμένη και χωρίς χωροταξικούς περιορισμούς κοινωνία. Θα δείξουν τις ευκαιρίες, τις προοπτικές και τη μεταμόρφωση που καταγράφεται στις παραδοσιακές αγορές.

Το συνέδριο θα κλείσει με την τελετή “Mobile & Apps Awards” στην οποία θα βραβευτούν εταιρίες και πρόσωπα που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος και την ενδυνάμωση της αξίας του.

Σε λίγες μέρες η διοργάνωση θα ανακοινώσει τους ομιλητές. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani-Caravel.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.