Ελπίδα για θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου

Facebooktwitterpinterest

Ισραηλινή επιστήμονας απέδειξε τη συμβολή της «γενετικής πρωτεΐνης» στη θεραπεία της ασθένειας

Σημαντική ως προς την εξεύρεση θεραπείας στην πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, το γλοιοβλάστωμα, κρίνεται πρόσφατη ανακάλυψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ.

Η ασθένεια του γλοιοβλαστώματος είναι μια οξεία μορφή καρκίνου που επιφέρει θάνατο στο 90% των περιπτώσεων εντός πέντε ετών από τη διάγνωση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκεφάλου. Η ανακάλυψη της δρος Regina Golan-Gerstl, ερευνήτριας στην Ιατρική Σχολή του Hadassah, ρίχνει φως στη συμβολή της «γενετικής πρωτεΐνης» στην εμφάνιση της ασθένειας μέσω της δημιουργίας όγκων στην περιοχή του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα περιθώρια για εξέλιξη θεραπειών μέσω του «τερματισμού» της λειτουργίας της. Εργαστηριακές δοκιμές απέδειξαν ότι η διακοπή της αύξησης αυτής της πρωτεΐνης μείωνε και το μέγεθος των όγκων.

Η αξία των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγει η δρ Regina Golan-Gerstl έχει ήδη αναγνωριστεί από κορυφαίους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην έρευνα κατά του καρκίνου του εγκεφάλου, ενώ περαιτέρω διερεύνηση του ρόλου της «γενετικής πρωτεΐνης» ενδέχεται να συμβάλει στην εξεύρεση θεραπειών και για άλλου είδους μεταστατικών καρκίνων, όπως είναι ο καρκίνος του μαστού.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει ιατρική περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται, κάθε χρόνο, το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται μόνο από το νοσοκομείο αυτό.

Ο ιατρικός οργανισμός iMER (www.imer.biz) είναι το διεθνές γραφείο ασθενών του Νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ. Η iMER, με γραφεία στην Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, σε συνεργασία με το Hadassah, προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης της κατάστασης ενός ασθενούς, ετοιμασίας σωστού ιατρικού πλάνου και παραπομπής στο ανάλογο τμήμα του Hadassah.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.