Τώρα την άνοιξη, νιώστε τα πόδια σας ανάλαφρα και δροσερά

Facebooktwitterpinterest

Πόδια κουρασμένα; πρησμένα; που ταλαιπωρούνται  από  τα παπούτσια;
Αιτία  δεν είναι μόνο η κακή κυκλοφορία αλλά και η αύξηση της θερμοκρασίας  που ξεκινά από την άνοιξη και κορυφώνεται το καλοκαίρι.

Όλα αρχίζουν με ένα αίσθημα βάρους και ένα ελαφρύ πρήξιμο, κυρίως στις γάμπες αλλά και σε ολόκληρο το πόδι στο τέλος της ημέρας. Η κατάσταση επιδεινώνεται έπειτα από πολλές ώρες ορθοστασίας, ή καθιστικής εργασίας ενώ σε πιο σοβαρές  περιπτώσεις το αίσθημα βάρους  συνοδεύεται από αίσθημα καύσου (“κάψιμο”), κνησμό και επίπονες κράμπες.

Άλλοι παράγοντες που συμβάλουν στο πρόβλημα αυτό είναι η κληρονο- μικότητα,  η ακινησία, η εγκυμοσύνη, η έλλειψη άσκησης , η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, η παχυσαρκία  αλλά και η φαρμακευτική αγωγή που ίσως ακολουθούμε. Παραδείγματος χάρη η κορτιζόνη ή το πολύ αλάτι στο φαγητό, μπορεί να ευθύνονται για τα πρησμένα πόδια. Εάν αυτά τα συμπτώματα επαναλαμβάνονται συχνά, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό για περαιτέρω γνωμάτευση.
Για να ανακουφίσετε τα πόδια σας και συνεπώς να ανακουφιστείτε και εσείς νιώθοντας και πάλι τα πόδια σας ανάλαφρα και ξεκούραστα, θα πρέπει:
Να πίνετε άφθονο νερό
Να αποφύγετε να φοράτε  στενά παπούτσια
Να κάνετε διακριτικές κινήσεις των ποδιών για να αποφύγετε το πρήξιμο που προκαλείται από τα συσσωρευμένα υγρά εάν βρίσκεστε για πολύ ώρα όρθιες/οι
Να περιορίσετε το πολύ αλάτι από τη διατροφή σας. Δημιουργεί κατακράτηση υγρών
Να αποφεύγετε τη ζέστη και την  πολύωρη έκθεση στον ήλιο
Να ξεκουράζετε συχνά τα πόδια σας. Είτε με μασάζ , είτε να τα  τοποθετήσετε πάνω σε ένα μαξιλάρι για να διευκολύνετε την κυκλοφορία του αίματος
Να μην αμελείτε την γυμναστική
Να τα βοηθήσετε να παραμένουν υγιή, χωρίς τα δυσάρεστα συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους και πόνο,  χρησιμοποιώντας καθημερινά ειδικά σκευάσματα, που διατίθενται από τα φαρμακεία και  περιέχουν φυσικά  bio – φλαβονοειδή όπως το Antistax®.
Το Antistax® είναι το μοναδικό προϊόν που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σ’ αυτή την κατηγορία, που  έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) με τεκμηριωμένο το καλό προφίλ ασφάλειας. Ένα δισκίο Antistax® την ημέρα, βοηθά στη διατήρηση της καλής φλεβικής λειτουργίας, της μείωσης  της εμφάνισης των οιδημάτων και της ενδυνάμωσης των φλεβών. Είναι επίσης το μοναδικό προϊόν που διατίθεται σε δισκία, double fresh gel και massage cream. To Antistax® double fresh gel ανακουφίζει άμεσα τα πρησμένα, βαριά πόδια με την ειδική δροσιστική του δράση ενώ η Antistax® massage cream προτιμάται για τις περιπτώσεις που τα συμπτώματα είναι πιο έντονα. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα συνδυάστε ένα δισκιο την ημέρα με το double fresh gel ή τη Massage cream.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.