Στοχευμένη θεραπεία για το καρκίνο του μαστού.

Facebooktwitterpinterest

Όταν ο καρκίνος εκφράζει το ογκογονίδιο HER2 (ή c-erbB2) χρησιμοποιούνται μόνες ή σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θεραπευτικές επιλογές οι βιολογικές θεραπείες που στοχεύουν κατά του HER2 (είτε ενδοφλέβια είτε με τη μορφή δισκίων). Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στις Η.Π.Α. άλλες 2 αποτελεσματικές μορφές αντι-HER2 θεραπείας που αναμένεται στο εγγύς μέλλον να προστεθούν στις θεραπευτικές μας επιλογές.

Όταν ο καρκίνος είναι αρνητικός τόσο στους ορμονικούς υποδοχείς όσο και στο HER2 (τριπλά αρνητικός καρκίνος μαστού) η μόνη επιλογή είναι η χημειοθεραπεία. Υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων αποτελεσματικών φαρμάκων σε διάφορες μορφές (δισκία ή ενδοφλέβια) και χορηγούνται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμούς.

Θεραπευτική επιλογή αποτελεί ασφαλώς και η ένταξη σε κλινική δοκιμή (μελέτη) είτε παλαιού φαρμάκου σε νέα μορφή ή συνδυασμό είτε νέου ελπιδοφόρου φαρμάκου.

Με την κατάλληλη κλιμάκωση των θεραπειών, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις επιθυμίες της κάθε ασθενούς, επιτυγχάνεται σε πολλές περιπτώσεις μακρόχρονη και ποιοτική επιβίωση στο μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.