“Κλινικό Επίτευγμα της Χρονιάς”

Facebooktwitterpinterest

Το Dupilumab της Sanofi και της Regeneron  Ανακηρύσσεται “Κλινικό Επίτευγμα της Χρονιάς” από το Scrip Intelligence

 Παρίσι, Γαλλία και Tarrytown, Νέα Υόρκη – 22 Νοεμβρίου, 2013 – Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν ότι η Φάσης 2α μελέτη του dupilumab για το άσθμα ανακηρύχθηκε “Κλινικό Επίτευγμα της Χρονιάς” από το Scrip Intelligence στο πλαίσιο των 9ων ετήσιων Βραβείων Scrip. Η βράβευση ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Scrip, που αποτελεί κορυφαία έκδοση του φαρμακευτικού κλάδου.

Το dupilumab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που βρίσκεται υπό κλινική ανάπτυξη για την αντιμετώπιση του άσθματος, της ατοπικής δερματίτιδας και της ρινικής πολυποδίασης. Το Dupilumab αναπτύσσεται από τη Regeneron και τη Sanofi.

Ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., Πρόεδρος των Εργαστηρίων της Regeneron και Chief Scientific Officer, δήλωσε, Εκτιμούμε την αναγνώριση εκ μέρους του Scrip ότι το dupilumab αποτελεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς υπό έρευνα κλινικούς παράγοντες στο πλαίσιο της βιομηχανίας. Θεωρούμε, επίσης, ότι αυτό το βραβείο αποτελεί πρόσθετη επιβεβαίωση συνολικά του βάθους και της παραγωγικότητας της ομάδας Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και των ισχυρών τεχνολογιών VelociSuite® που χρησιμοποιούν.”

“Εκ μέρους όλων των ανδρών και γυναικών στον οργανισμό μας που εργάζονται με συνέπεια για την ανάπτυξη αυτής της ερευνητικής θεραπείας, αυτό το βραβείο αποτελεί πραγματική τιμή για εμάς,” δήλωσε ο Elias Zerhouni, MD, Πρόεδρος Global R&D της Sanofi. “Η τελική αναγνώριση για την καινοτόμο έρευνά τους πραγματοποιείται, εν τέλει, κάθε φορά που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βελτιωμένες λύσεις στους ασθενείς.”

Οι βραβευθέντες επελέγησαν από μία 15μελή επιτροπή που απαρτιζόταν από κορυφαία στελέχη, συμβούλους και ερευνητές του φαρμακευτικού κλάδου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιτροπή είναι διαθέσιμες εδώ: http://www.scripintelligence.com/awards/judges/. Το 2012, το Scrip τίμησε τη Regeneron ως Βιοτεχνολογική Εταιρεία της Χρονιάς.

Σχετικά με το dupilumab (REGN668/SAR231893)

Το dipilumab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο υπό έρευνα μονοκλωνικό αντίσωμα, χορηγούμενο με υποδόρια έγχυση, το οποίο στοχεύει την  άλφα υπομονάδα του υποδοχέα της ιντερλευκίνης 4 (IL-4R alpha). Με την αναστολή του L-4R άλφα, το dupilumab διαφοροποιεί το σηματοδοτικό μηχανισμό τόσο της IL-4 όσο και της IL-13, καθοριστικών παραγόντων της ανοσολογικής αντίδρασης των Th2 (Τύπου 2 βοηθητικών Τ λεμφοκυττάρων). Το dupilumab δημιουργήθηκε με τη χρήση των τεχνολογιών γενετικής τροποποίησης  VelocImmune® της Regeneron και αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Sanofi. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες Φάσης 2β του dupilumab για την ατοπική δερματίτιδα, το άσθμα και τη ρινική πολυποδίαση.

 

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi κατέχει ηγετική θέση στον Τομέα της Υγείας παγκοσμίως, με πολυσχιδή δραστηριότητα, ανακαλύπτοντας, αναπτύσσοντας και παρέχοντας θεραπευτικές λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες των ασθενών. Η Sanofi διαθέτει ισχυρή παρουσία στον Tομέα της Yγείας, με 7 πεδία ανάπτυξης: ολοκληρωμένες λύσεις για το Διαβήτη, εμβόλια για ανθρώπινη χρήση, καινοτόμα φάρμακα, καταναλωτικά προϊόντα υγείας, εστίαση στις αναδυόμενες αγορές, κτηνιατρικό τομέα και Genzyme. Η Sanofi είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

Σχετικά με τη Regeneron Pharmaceuticals Inc.

Η Regeneron είναι μία κορυφαία, επιστημονική βιοφαρμακευτική εταιρεία, με έδρα το Tarrytown στη Νέα Υόρκη, που ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και διαθέτει φαρμακευτικά προϊόντα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Η Regeneron διαθέτει φαρμακευτικά προϊόντα για οφθαλμικές ασθένειες, καρκίνο του παχέος εντέρου και  του ορθού και για σπάνιες φλεγμονώδεις παθήσεις. Παράλληλα  διαθέτει υπό ανάπτυξη προϊόντα για άλλα πεδία με ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων της  υπερχοληστερολαιμίας, της  ογκολογίας, της ρευματοειδής αρθρίτιδας, του άσθματος και της ατοπικής δερματίτιδας.  Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.regeneron.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.