Είστε διαρκώς πεινασμένοι;

Facebooktwitterpinterest

Ίσως φταίει το …KSR2
Εάν νιώθετε πάντα πεινασμένοι και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, τότε πρέπει να μάθετε ότι οι επιστήμονες μάλλον έχουν ανακαλύψει το λόγο.

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, που συνδέεται με το αίσθημα της πείνας, θα μπορούσε να γίνει αιτία της παχυσαρκίας.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, πραγματοποίησαν μελέτη η οποία εντόπισε μια πιθανή γενετική προδιάθεση στην οποία οφείλονται η ακόρεστη όρεξη και ο αργός μεταβολισμός σε μερικούς ανθρώπους.

Παρακολουθώντας 2.101 ασθενείς οι οποίοι είχαν σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας, βρήκαν ότι όσοι είχαν μεταλλάξεις ενός γονιδίου που ονομάζεται KSR2, ήταν πιο …πεινασμένοι και «έκαιγαν» λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα άτομα που είχαν φυσιολογικό αντίγραφο του γονιδίου.

Είστε διαρκώς πεινασμένοι; Ίσως φταίει το …KSR2

Ο Δρ Sadaf Farooqi, του Πανεπιστημίου του Cambridge, δήλωσε: ”Οι αλλαγές στη διατροφή και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, αποτελούν ουσιαστικά την αιτία για την πρόσφατη αύξηση της παχυσαρκίας. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι παίρνουν βάρος πιο εύκολα από τους άλλους. Οι διακυμάνσεις αυτές στο σωματικό βάρος των ανθρώπων επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες”.

”Η ανακάλυψη ενός νέου γονιδίου παχυσαρκίας, KSR2, καταδεικνύει ότι τα γονίδια μπορούν να συμβάλλουν στην παχυσαρκία με τη μείωση του μεταβολικού ρυθμού (επηρεάζοντας δηλαδή το πόσο καλά το σώμα καίει θερμίδες)”, συνέχισε.

Είστε διαρκώς πεινασμένοι; Ίσως φταίει το …KSR2

Ο Δρ Farooqi δήλωσε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να παράσχει ενδείξεις για το πώς η παχυσαρκία εξελίσσεται στα παιδιά και να βοηθήσει στη δημιουργία νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση παθήσεων, όπως ο διαβήτης τύπου 2 , που συνήθως συνδέονται με την παχυσαρκία.

Πηγή: PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.