Εγκαίνια έκθεσης του Δημήτρη Λαλέτα

Facebooktwitterpinterest

 Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση τα εγκαίνια της έκθεσης «Δημήτρης Λαλέτας (1964-2011): Το ταξίδι. Αλεξανδρούπολη-Αθήνα-Αλεξανδρούπολη». Η έκθεση, που πραγματοποιείται εικοσιένα χρόνια μετά την πρώτη του ατομική έκθεση το 1992 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Hellenic American College και το Περιοδικό και τις Εκδόσεις «Οδός Πανός».

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης, παρευρέθησαν περισσότερα από 400 άτομα, φιλότεχνο κοινό και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, συγγενείς και φίλοι του καλλιτέχνη. Την έκθεση επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, ο φωτογράφος Τζόσουα Γκάρικ, οι εικαστικοί Κώστας Σπυριούνης και Μάριος Βουτσινάς, ο ζωγράφος Μάρκος Βενιός, ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ασωνίτης, οι ποιητές Βασίλης Ζηλάκος, Χάρης Μεγαλυνός, Βαγγέλης Χρόνης, Γιάννης Γκούμας και Ραλλού Γιαννουσοπούλου, ο αρχισυντάκτης Πολιτιστικών της «Καθημερινής» Νίκος Βατόπουλος, ο Γιάννης Στάμος από την «Ελευθεροτυπία», ο Χρήστος Παρίδης από την “Lifo”, οι ιστορικοί τέχνης Ίρις Κρητικού και Λουίζα Καραπιδάκη και ο Λεωνίδας Εμπειρίκος.

 

Προηγήθηκε σύντομη εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Δημήτρη Λαλέτα με ανάγνωση κειμένων από την Φιλαρέτη Κομνηνού και σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τον Ηλία Λιούγκο (φωνή) και την Δέσποινα Στεφανίδου (πιάνο). Για τον Δημήτρη Λαλέτα μίλησαν ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης του και εμπνευστής της έκθεσης, εκδότης του «Οδός Πανός», Γιώργος Χρονάς και η Μαριλένα Λασκαρίδου, Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά στο οποίο δωρήθηκε η βιβλιοθήκη του ζωγράφου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Hellenic American University, Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος.

 

Ο Δημήτρης Λαλέτας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1964. Το 1990 ήρθε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο περιοδικό και τις Εκδόσεις «Οδός Πανός» για 20 χρόνια. Ήταν ο εικαστικός του περιοδικού και των εκδόσεων ενώ σχεδίασε και το σήμα τους με τον Πάνα. Ο Δημήτρης Λαλέτας διέπρεψε στην προσωπογραφία, αλλά με το πηγαίο ταλέντο του δοκίμασε και δοκιμάστηκε και σε άλλα είδη. H έκθεση περιλαμβάνει περισσότερους από 60 πίνακές του με προσωπογραφίες και δείγματα από την τελευταία σειρά έργων του, την οποία ονόμασε «Νυχτερινά».

16 Σεπτεμβρίου – 12 Οκτωβρίου 2013

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00

Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά


Είσοδος ελεύθερη

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.