Από Σεπτέμβριο έρχονται τα θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης

Facebooktwitterpinterest

adonisΘεραπευτικά πρωτόκολλα για τουλάχιστον πέντε θεραπευτικές κατηγορίες και ισάριθμα νοσήματα ενεργοποιεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για θεραπευτικές λύσεις «πακέτα» με βάση τις οποίες οι ιατροί θα προχωρούν στη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών.

Τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, ως οδηγίες σωστής συνταγογράφησης και βέλτιστης κλινικής πρακτικής, μπορούν κατά γενική ομολογία να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο αναφοράς για τις θεραπευτικές αποφάσεις των γιατρών, καθώς επίσης και εργαλείο ελέγχου της ορθολογικής χρήσης των φαρμάκων, με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, προς όφελος του ασθενή.

Η χρήση τους ανακοινώθηκε στη σημερινή συνάντηση της αντιπροέδρου του ΕΟΦ, Μαρίας Σκουρολιάκου με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη. Η κα. Σκουρολιάκου ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία του έργου, με την επισήμανση ότι ήδη έχουν παραδοθεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) τα πρώτα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, προκειμένου να ενσωματωθούν άμεσα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Πρόθεση του ΕΟΦ είναι τα εν όλα τα πρωτόκολλα να τεθούν σε εφαρμογή το Σεπτέμβριο

http://www.iefimerida.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.