Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πλαστική χειρουργική για να πάρετε ή όχι την απόφαση

Facebooktwitterpinterest

Στην υγεια, η πλαστικη χειρουργικη (σύμφωνα με το λεξικο του Webster) είναι μια χειρουργικη επεμβαση που συνδέεται με την αποκατάσταση, επισκευή, ή βελτίωση των τραυματισμένων, χαμένων, παραμορφωμένων, ή ελαττωματικών μερών του σώματος.

Μερικοί άνθρωποι μισούν τη χρήση της λέξης «πλαστική» καθώς η λέξη φαίνεται ότι συνδέεται με την επιπολαιότητα, ενώ άλλοι έχουν αντιρρήσεις καθώς πιστεύουν ότι είναι η εμφύτευση πλαστικών μερών μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει αλήθεια σε αυτές τις εξηγήσεις, η λέξη «πλαστική» προέρχεται αρχικά από τον όρο «πλαστικός» που σημαίνει πράγματα που μπορούν να πάρουν ορισμένο σχήμα.

Με τι ασχολούνται τελικά οι πλαστικές εγχειρήσεις
Οι πλαστικές εγχειρήσεις ασχολούνται με την επισκευή, επανατοποθέτηση και την αποκατάσταση των οποιοδήποτε φυσικών ελαττωμάτων που μπορεί να περιλαμβάνει το δέρμα, κρανιογναθοπροσωπική δομή, μυοσκελετικό σύστημα, το χέρι ή τη χειρουργική επέμβαση που ασχολείται με τις καλλυντικές βελτιώσεις.

Οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να εργαστούν τόσο στη βελτίωση της προσωπική εμφάνιση όσο και στη βελτιστοποίηση του αποτελέσματος των επανορθωτικών μέτρων.
Ειδικές γνώσεις, καθώς και εμπειρογνωμοσύνη μπορεί να θεωρηθούν αναγκαία σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης και το σχεδιασμό των κρημνών και μοσχευμάτων, και τη γνώση σχετικά με τη μεταφύτευση ή τη μεταφορά των ελεύθερων ιστών, μπορεί να είναι ουσιαστική στην περίπτωση αυτή.

Η παθολογία, η ανατομία και η φυσιολογία καθώς και άλλες βασικές γνώσεις μπορεί να είναι ευεργετική σε αυτή την περίπτωση.

Τι γίνεται με τις αρμοδιότητες
Αρμοδιότητες σε πλαστικές εγχειρήσεις σημαίνει συγχώνευση των βασικών χειρουργών, καθώς και ιατρικών γνώσεων, τεχνογνωσίας, εγχειρητικές αποφάσεις, απρόσωπες δεξιότητες, και δεοντολογική συμπεριφορά για τη διευκόλυνση της επίλυσης προβλήματος, καθώς και την ικανοποίηση των ασθενών.

Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική

Η πλαστική χειρουργική ταξινομείται σε δύο κατηγορίες:

Την επανορθωτική πλαστική χειρουργική και την αισθητική πλαστική χειρουργική.

Η επανορθωτική πλαστική χειρουργική
Η έννοια της επανορθωτικής εγχείρησης βρίσκεται στη διόρθωση φυσικών χαρακτηριστικών που έχουν άσχημα παραμορφωθεί ή είναι μη φυσιολογικά σύμφωνα με τα πρότυπα ηθικής.

Μπορεί να είναι απλά μια γενετική ανωμαλία, ασθένεια, τραύμα ή μια εκ γενετής διαταραχή. Οι επανορθωτικές επεμβάσεις δεν αντιμετωπίζουν πάντοτε παραμορφωμένες εμφανίσεις, μπορεί να διορθώσουν επίσης τις ανωμαλίες ή ελλείψεις σε ένα άτομο.

Η αισθητική πλαστική χειρουργική
Η αισθητική χειρουργική επιδιώκει τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του ασθενή σε ένα αισθητικό επίπεδο.

Οι ασθενείς μπορεί να επιλέξουν την αισθητική πλαστική χειρουργική σε περίπτωση που ο ασθενής δεν πάσχει από καμία παραμόρφωση.

Υπέρ και Κατά της Πλαστικής Χειρουργικής
Οι πλαστικές εγχειρήσεις θεωρούνται ως ένα πολυτελή τρόπο ωραιοποιήσεις του εαυτού μας.

Έχει πραγματικά ένα κοινωνικό στίγμα που συνδέεται με αυτήν, δεδομένου ότι ασχολείται κυρίως αποκρύπτοντας τη χειρουργική βελτίωση.

Υπάρχουν άτομα και στις δύο πλευρές της συζήτησης για τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Μερικοί άνθρωποι αντιτίθενται σθεναρά στις πλαστικές και άλλοι παίρνουν θέση ως πιστοί οπαδοί της πλαστικής χειρουργικής.

Ενώ οι υπέρμαχοι της πλαστικής χειρουργικής σημειώνουν τα οφέλη της και θέτουν την ερώτηση ότι, αν μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα για να ομορφύνουμε τους εαυτούς μας, γιατί να μην κάνουμε πλαστική χειρουργική;

Εξάλλου, αν και η φυσική ομορφιά θαυμάζεται και γίνεται σεβαστή, δεν είναι ακριβώς ένα επίτευγμα ή ακόμη και πράγματα που μπορεί κανείς να λάβει εύσημα.

Οι πολέμιοι της πλαστικής χειρουργικής υποστηρίζουν ότι, είναι πολύ πιο σκόπιμο να ξοδέψετε χρήματα για την βελτίωση του μυαλού παρά να τα ξοδέψετε προς όφελος του σώματός σας.

Υπάρχει επίσης το επιχείρημα που λέει, «Έτσι ήθελε ο Θεός να είστε.»

Είναι οι πλαστικές εγχειρήσεις κατάλληλες για σας;
Οι πλαστικές εγχειρήσεις σίγουρα δεν έχουν σχεδιαστεί για όλους.

Η πλαστική χειρουργική επέμβαση σίγουρα δεν δουλεύει για την αλλαγή της προσωπικότητας ενός ατόμου, βοηθά μόνο στην αλλαγή ενός ιδιαίτερου χαρακτηριστικού και την εμφάνιση ενός ατόμου.

Ο ασθενής αποφασίζει αν οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είναι απαραίτητες ή όχι.
Αν προτιμήσετε μια χειρουργική επέμβαση, να θυμάστε ότι αν και μπορεί να σας δώσει λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση ή να μειώσει την αυτοσυνείδηση, δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει την προσωπικότητά σας.

http://www.anew.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.