Ανανέωση κόλπου (vaginal rejuvenation) ή lifting κόλπου

Facebooktwitterpinterest

Ποιες γυναίκες τη χρειάζονται

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες ζητούν να υποβληθούν σε ανανέωση κόλπου (vaginal rejuvenation), μια επέμβαση που είναι γνωστή και ως lifting κόλπου.

Είναι μια επέμβαση που έχει τελειοποιηθεί τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη νέων τεχνικών αποκατάστασης αλλά και τη χρήση λέιζερ.

Αφορά σε γυναίκες που παρουσιάζουν μικρή χαλάρωση του κόλπου μετά από τοκετό ή έχουν αντιαισθητικές ουλές στο περοίναιο από τραυματισμούς κατά τον τοκετό.

Η αιδοιοπλαστική αποκαθιστά αισθητικά προβλήματα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Για κάποιους η αιδοιοπλαστική θεωρείται επέμβαση πολυτελείας. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η δυσμορφιά των γεννητικών οργάνων της γυναίκας έχει επίπτωση τόσο στην ψυχολογία όσο και στην καθημερινότητά της. Κάποιες γυναίκες αισθάνονται άβολα και δεν μπορούν να ευχαριστηθούν τη σεξουαλική πράξη, ενώ άλλες δεν μπορούν να φορέσουν τα ρούχα που επιθυμούν ή να κάνουν ακόμα και ποδήλατο επειδή για παράδειγμα τα εξωτερικά χείλη του αιδοίου είναι υπερτροφικά. Γι’ αυτό το λόγο παγκοσμίως οι γυναίκες ενθαρρύνονται να αποκαθιστούν οποιοδήποτε αισθητικό ή λειτουργικό πρόβλημα των γεννητικών τους οργάνων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.